STORE AMBISJONER: Administrerende direktør Peder Stavnes Karlsen, salgs- og markedsdirektør Eileen Vammervold Dreyer og eierne i Miliarium Bolig har store ambisjoner. Om noen år skal selskapet realisere flere hundre boliger årlig.

Satser stort på bolig

Brødrene Kristian og Roger Adolfsen satser tungt på boligutvikling sammen med Peder Stavnes Karlsen (34). Gjennom selskapet Miliarium Bolig er de involvert i prosjekter med over 10 milliarder kroner i realisasjonsverdi.

Publisert

Peder Stavnes Karlsen var superstudenten som ble best av 500 studenter fra 80 land på den franske eliteskolen INSEAD i 2012. Nå er han administrerende direktør og aksjonær i Miliarium Bolig AS. De øvrige aksjene eies av de driftige brødrene Kristian og Roger Adolfsen, som har bygget opp en mangslungen virksomhet gjennom Adolfsen-Gruppen, samt Even Carlsen og Benn Harald Eidissen.

Bygget egen porteføljeMiliarium Bolig ble etablert i 2015 og er hovedsatsingen til Adolfsen-Gruppen innenfor boligutvikling. Forløperen til selskapet var Miliarium AS, som ble startet av Peder Stavnes Karlsen og nevnte partnere.

– Vi hadde bygget opp en egen portefølje av prosjekter i Stor-Oslo, og jeg ble spurt om å lede en samlet satsing på bolig for Adolfsen-Gruppen. Dette var et så spennende tilbud at jeg takket ja, sier Karlsen.

Les også: Ferdigstiller første fase av RIFT Colosseum på Majorstua

Lokale teamSelskapet er nå involvert i utvikling av eiendomsprosjekter med over 10 milliarder kroner i estimert realisasjonsverdi.

– Vi har et godt forretningsgrunnlag med dagens portefølje. Nå skal vi videreutvikle denne og få opp en organisasjon som kan få mest mulig ut av porteføljen. Det åpner seg gode muligheter der vi er til stede, og det er opp til de lokale teamene å gripe de mulighetene som er lokalt, sier han.

Investerer i BergenVirksomheten drives sentralt fra Oslo, men har i tillegg eget kontor i Tromsø, hvor Miliarium Bolig blant annet bygger ca. 350 leiligheter på Bjerkaker/Lille Lanes ved Strandkanten sammen med Barlindhaug Eiendom.Selskapet skal også etablere eget kontor i Bergen.

– Bergen er en nysatsing for oss, og vi har allerede signert de to første prosjektene, hvorav det ene er et utviklingsprosjekt tilknyttet Bybanen. Vi har stor tro på det sentrale Bergen og områder knyttet til kommunikasjonsknutepunkter, sier han.

Les også: Kutter Selvaag etter nye låneforskrifter

Store i BodøMiliarium Bolig er også involvert i flere boligprosjekter i Bodø. Blant disse er Bryggerikvartalet med 142 leiligheter og Bodøsjøen Park, hvor 100 boliger er ferdigstilt og like mange er under planlegging. Begge disse prosjektene er i regi av selskapet Corponor, som ledes av Roy Bjarne Nilssen – en barndomskamerat av Adolfsen-brødrene.

– Investeringene i Bodø blir litt mer passive fra vår side, ettersom det allerede er en autonom organisasjon der. Samtidig er vi opptatt av å skape synergier, sier Karlsen.

Økt risiko i OsloOslo karakteriserer han som ”i en klasse for seg”.

– Det er et helt annet marked her, både når det gjelder priser og muligheter, derfor kommer vi til å ha et stort fokus på Oslo fremover, sier han.

Karlsen liker imidlertid ikke den kraftige økningen i boligprisene.

– Man må ha mye mer kapital inn i prosjektet uten at det kommer ut mer i den andre enden, og det øker risikoen. Det er også mange grunneiere som tror de sitter på større verdier enn de faktisk har, og dermed får de urealistiske forventninger, sier han og legger til:

– I enkelte budprosesser konkurrerer vi også med aktører som legger til grunn en kraftig prisvekst. Når slike kalkyler legges til grunn, er nedsiden større når smellen kommer. Og den kommer før eller senere. Se bare på Stavanger. Det var mange som investerte der rett før det stoppet opp. Og det var få som forutså finanskrisen for en del år tilbake.

Les også: – Desperate førstegangskjøpere

51,5 mål på MontebelloMiliarium Bolig ser primært etter større prosjekter i lokalmarkeder som også holder seg i vanskelige tider. Det største prosjektet i Oslo er på Montebello, hvor selskapet eier en tomt på 51,5 mål sammen med JM Norge. Tomten er beliggende ved T-banestasjonen på Montebello, noe som er et godt argument for relativt høy utnyttelse.

– Vi har nettopp startet reguleringen, derfor er det for tidlig å si noe om antall boliger. Dette er en perle av et sted med fantastisk utsikt og gode solforhold. Vi har store ambisjoner for dette prosjektet med blant annet handel og service i tillegg til boligene, sier han.

Konkurranse om kapitalenSelv om Miliarium Bolig har ambisiøse eiere, påpeker Karlsen at det er konkurranse om kapitalen i Adolfsen-Gruppen.

– De skal ikke vokse i eiendom for enhver pris. Det er bra for oss at våre prosjekter må konkurrere med andre investeringsmuligheter, for da må vi være ekstra skjerpet med å komme opp med gode prosjekter.

– Om noen år bør vi være der at vi realiserer flere hundre boliger årlig.

 

Powered by Labrador CMS