Selger stor industrieiendom

En større industrieiendom i Fana sør for Bergen er til salgs.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Salget gjennomføres ved salg av 100 prosent av aksjene i Rådal Eiendom AS og Skeielia 5 AS, selskaper som er eid av Jan Olav Jørgensen. Disse selskapene eier Skeievegen 76 (bildet), Fanaveien 221 C og Skeielia 5.

Eiendommene ligger i Skeie Næringspark og har ifølge en annonse fra Eiendomsmegler 1 en attraktiv beliggenhet ved et logistikknutepunkt. Beliggenheten er noe øst for Flesland flyplass i Rådal.

Næringsparken, som har atkomst fra hovedveien, har lav ledighet og består av ulike type virksomheter innenfor plasskrevende industri.

Dessuten er det nærhet til flere store utbyggingsprosjekter, og den nye godsterminalen i Bergen kan bli lagt til Rådal. I så fall ventes det å det resultere i økte leiepriser og et «betydelig verdiløft» for salgsobjektene, som også antas å ha et utbyggingspotensial.

Dagens eiendomsmasse er på totalt 7500 kvadratmeter og er skjermet fra boligbebyggelse og har ifølge annonsen gode utearealer med parkering på egen tomt, som er på 36 mål. Eiendomsmegler 1 mener eiendommene passer til ulike type virksomheter, som følge av fleksibel bygningsmasse og kjørebane rundt.

Årlige leie oppgis av Eiendomsmegler 1 til 10,7 millioner kroner, og det er lange leieavtaler, men også arealer som kan fristilles etter avtale med selger.

Antar vi rundt 10 millioner kroner i netto leieinntekter og et netto direkteavkastningskrav rundt 7,5 prosent, havner vi i området 130-140 millioner kroner.

Fredrik Stenevik i Eiendomsmegler 1 vil ikke overfor NE nyheter gå ut med noen prisantydning, men tror intervallet kan være realistisk. Det er basert på leieinntektene samt et videre utbyggingspotensial.

Powered by Labrador CMS