Massiv knutepunktutbygging

Ingen tvil om hvor mesteparten av utbyggingen i Bærum kommer fremover.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Rådmann Erik Kjeldstadli i Bærum har nylig lagt frem forslag til arealstrategi for Bærum i perioden 2017-2023.

Kjeldstadli foreslår her at 85 prosent av ny utbygging skal skje ved knutepunktene Fornebu-Lysaker, Sandvika, Bekkestua-Høvik og på lengre sikt også Fossum og Avtjerna. Sistnevnte område ligger opp mot Sollihøgda.

– Utbygging ved kollektivknutepunkt er i tråd med klimaklok byutvikling og Regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus, sier Kjeldstadli til Bærum kommune hjemmesider.

Arealdelen av Kommuneplan 2017-2036 viderefører i stor grad planen fra 2015. Kommuneplanens arealdel bygger på Langsiktig drifts- og investeringsplan (LDIP). Her er det anslått at gjennomsnittlig årlig boligbygging i Bærum fremover vil ligge på ca. 750-800 boliger.

Det skulle bety opp mot 16 000 nye boliger i Bærum frem mot 2035. Budstikka.no skriver at 70 prosent av denne veksten skal fordeles mellom Fornebu-Lysaker (40 prosent) og Sandvika (30 prosent).

Det er kommet inn en rekke forslag til nye boligområder, og det anbefales at ni forslag tas med ettersom de er i tråd med kommunens arealstrategi.

Det største nye området er Østre Jong/ Bjørnegård, som foreslås som en utvidelse av Sandvika. I tillegg er det foreslått utbyggingsområder ved Gjønnes, Bekkestua, Gjettum, Jar, Eiksmarka og Lysaker.

Bærum kommune har godtatt nasjonale mål om at all transportvekst fremover skal skje via kollektivtrafikk, sykkel og gange. 50 prosent av parkeringsplassene skal tilrettelegges for el-lading. Parkeringskrav for bil i de meste sentrale områdene foreslås redusert.

Det skal også settes en såkalt grønn grense for vekst for å gi forutsigbarhet for hvor fremtidig fortetting skal skje. For Bærum foreslås en slik grense for Sandvika, Fornebu/Lysaker, Bekkestua, Høvik og Fossum.

Powered by Labrador CMS