VIL IKKE: Jan Tore Sanner vil ikke innføre et norsk forbud mot de mest energikrevende byggene.

Parkerte fylkesmannen

Av hensyn til jordvern sa fylkesmannen nei til næringsetablering på Kopstad i Vestfold. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner vender imidlertid tommelen opp.

Publisert Sist oppdatert

Kommunal- og moderniseringsdepartementet godkjenner Kopstad næringsområde som er tatt inn i kommuneplanen for Horten kommune.

– Vi lytter til kommunen, og sier ja til at det kan åpnes for næringsutvikling i dette området, sier Sanner.

Grunneier og entreprenørselskapet Oskar og Tormod Wike AS vil samle bedriftens virksomhet på Kopstad. Dette gir Horten kommune 100 viktige arbeidsplasser. I tillegg har bedriften pekt på en stor miljøgevinst ved samlokaliseringen, ikke minst med tanke på tungtransport.

Les også: Ikea eller matjord?

InnsigelseFylkesmannen hadde innsigelse til området ut fra hensynet til jordvern. Landbruks- og matdepartementet mener jordverninteresser ikke er til hindre for at området godkjennes. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har kommet til at næringsområdet ikke berører nasjonale eller viktige regionale jordverninteresser, og innsigelsen tas derfor ikke til følge.

Flytting av næringsvirksomhet i Tønsberg, Horten og Holmestand til Kopstad næringsområde gir en gunstig lokalisering nær E18. Kommunen mener hensynet til arbeidsplasser og gunstig lokalisering veier tyngre enn muligheten for oppdyrking av cirka 23 dekar dyrkbar skog.

Les også: Mener Sanner gjør rullestoler og snusirkler større enn de er

Powered by Labrador CMS