– Lys, luft og trivsel

Oslo Areal sparer ikke på omtalen av nye Pilestredet 33.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I juni ble det kjent at Oslo kemnerkontor flytter fra Pilestredet 33 til Nydalen. Kemnerkontoret gikk i september 2015 ut med et leiesøk på 7000 kvadratmeter, og valget falt til slutt på Avantor nye prosjekt Nydalsveien 22-26.

Det betyr i praksis at Pilestredet 33 blir stående tomt, og gårdeier Oslo Areal må tenke nytt. I en pressemelding torsdag ettermiddag skriver selskapet at de skal bygge et fremtidsrettet kontorbygg på eiendommen (se illustrasjon).

Bygget får «spennende attraksjoner på gateplan.» Adm. direktør Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal sier til NE nyheter at nybygget blir på om lag 17 000 kvadratmeter, det vil si omtrent som dagens bygg.

«Nye Pilestredet 33 vil bli et av byens mest attraktive næringsbygg», lover Oslo Areal om bygget. Eiendommen ligger rett ved SAS-hotellet på Holbergs plass og har Nationaltheatret stasjon som nærmeste kollektivknutepunkt, 6-7 minutters gangavstand unna.

Det nye kontorbygget vil ifølge pressemeldingen bli et «godt eksponert landemerke» i Oslo sentrum og skal erstatte dagens umoderne bygg. Nybygget får en «elegant utforming» og blir et miljøbygg. Det blir utadrettede funksjoner på gateplan og tilføre området en «spennende, urban profil» som skal fremstå som attraktiv både for dem som jobber her og dem som er på farten..

Ved årsskiftet sender Oslo Areal inn en søknad om rammetillatelse for riving og nybygg, som får miljøklassifiseringen BREEAM NOR Very Good/Excellent og energiklasse A. BREEAM-sertifiseringen innebærer også at det skal tilrettelegges for miljøvennlig transport, som sykler og el-sykler til og fra jobb.

Går alt som planlagt, vil nye Pilestredet 33 skape «liv og røre» i strøket fra og med sommeren 2020.Oslo Areal påpeker i pressemeldingen at et nybygg på eiendommen er mest hensiktsmessig, fordi det er mange begrensninger i den nåværende strukturen. Den gjør det vanskelig å åpne fasaden for å få til ønsket liv og røre på gateplan.

Nybygget får også et større sammenhengende etasjeplan som er tilpasset moderne samarbeidsformer. Det skal gi fremtidens leietakere en hverdag med mer «lys, luft og trivsel».

Powered by Labrador CMS