Kjøpte gigantisk messesenter

Et syndikat i regi av NRP Finans har kjøpt et 40 000 kvadratmeterstort messesenter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Selskapet bekrefter på hjemmesidene at de har kjøpt et messe, kurs- og konferansesenter på Hellerudsletta ved E6 mellom Oslo og Gardermoen. Senteret, det såkalte Exporama (bildet), skal ha et «stort utviklingspotensial».

Selgerne er blant andre Bunde Eiendom og Kristiania Forvaltning (Alf Ulven) med 41,6 prosent hver. Overtakelsen skjedde ifølge Erlend Thorsen i NRP Finans i forrige uke.

Formelt har NRP Finans tilrettelagt prosjektet Hellerud Eiendom & Utvikling AS. Selskapet vil eie det om lag 40 000 kvadratmeterstore messe-, kurs- og konferansesenteret. Senteret gjennomgår nå en rehabilitering og utbygging, og i tillegg inkluderer eiendommen en ca. 350 mål tomt som kan utvikles videre.

Kjøpesummen oppgis ikke, men gitt eiendommens størrelse og det ytterligere potensialet, er dette en transaksjon til mange hundre millioner kroner.

NRP Finans skriver på hjemmesidene at i tilknytning til eiendommen, eier og bygger Vastint (IKEA) et nytt hotell som skal markedsføres under Marriotts merkevare, MOXY. Dette vil være det første hotellet til Marriott i Norge, men hotellet inngår ikke i transaksjonen, kun messesenteret, som vil få en ny driver og et nytt opplegg.

Messe-, kurs- og konferansesenteret er utleid på 30-års kontrakter til Belvar og Vastint. Det er i tillegg lange leieforhold med blant annet Leaseplan og forskjellige hytteprodusenter på eiendommen.

Partene vil ikke gå ut med ytterligere informasjon nå, men den kan komme en oppdatering på mandag.

Powered by Labrador CMS