HOVINBYEN: Økern Portal blir beliggende i nærheten av Økern Senter, som får en sentrumsfunksjon i den raskt voksende Hovinbyen.

Skal bygge 58.000 kvm på Økern

Oslo Pensjonsforsikring er i gang med å utvikle 58.000 kvadratmeter kontor, boliger og handel på Økern.

Publisert

Selskapet eier to eiendommer beliggende i nærheten av Økern Senter, som får en sentrumsfunksjon i den raskt voksende Hovinbyen.

Prosjektet har fått navnet Økern Portal og omfatter 58.000 kvadratmeter kontor, boliger og handel. Ett av byggene beholdes – det andre rives.

Liv på gateplan– Økern Portal blir en naturlig gjennomgang mellom Økern og Løren. Det blir inntil 3.000 kvadratmeter med handelsarealer, for vi er opptatt av å skape liv på gateplan. Dette blir et tilbud både for de som jobber og bor i nærområdet, sier eiendomssjef Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring.

I sentrum av tomten skal det bygges en paviljong, som rommer både resepsjon, restaurant og inngang til en markedsgate under bakken.

Les også: Har eiendom verdt 13,8 milliarder

Parsellhager på taket– Vi ønsker å få til en miks av spennende spisesteder og butikker. I tillegg skal publikum ha tilgang til taket, hvor vi blant annet planlegger parsellhager. Dette blir et stort bygg å fylle, derfor må vi gjøre ting litt annerledes, sier Groven.

Reguleringen ble vedtatt i Bystyret i februar, og nå starter utleiearbeidet.

– Det styrer tidslinjen. Byggetiden er 2 år, og vi håper at bygget er ferdigstilt i 2019/2020, sier han.

Det er ennå ikke bestemt bruksområde for bygget som ikke skal rives, men boliger er én av mulighetene.

Les også: Avtale om Groruddalssatsingen i ti nye år

Les også: Strategisk plan for Hovinbyen til Rådhuset

 

Powered by Labrador CMS