ALDRI VÆRT SÅ DYRT: En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 15 659 kroner å leie i måneden. Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy gjennomsnittspris for å leie 3-roms leiligheter i Oslo.

Leiepriser bolig: Prisrekord i Oslo og på Romerike

- Vi har aldri tidligere sett så høye gjennomsnittlige leiepriser på 3-roms leiligheter i Oslo og på Romerike.

Publisert

– Det er langt flere 2-roms leiligheter enn 3-roms leiligheter på markedet, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

– Studentene har funnet seg et sted å bo og det er ca. 2000 færre ledige boliger enn forrige måned, men det er fortsatt mange ledige utleieboliger over hele landet, sier Lyse Augdal.

– I sommermånedene var det en god prisvekst på 2-roms leiligheter, men utover høsten ser vi andre leietakere på banen og nå er 3-roms prisvinner, sier hun.

Les også: Tjener rått på boligutleie

OsloSiste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for september 2016 viser at det nå i snitt koster 9 170 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 1,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3 prosent.

I snitt kostet det 11 996 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i september 2016, dette er en nedgang på 1,6 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,5 prosent.En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 15 659 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 3,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,4 prosent. Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy gjennomsnittspris for å leie 3-roms leiligheter i Oslo.

RomerikePå Romerike økte leieprisene i september.I snitt kostet det 9 877 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i september 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,2 prosent.

En 3-roms leilighet på Romerike koster nå i snitt 13 366 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10,6 prosent.

Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy gjennomsnittspris for å leie 3-roms leiligheter på Romerike.

– Romerike er i sterk utvikling og har mange nyoppførte boliger. Disse vil oppnå høyere leiepriser enn eldre boliger med varierende standard, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Les også: Stadig flere investerer i utleieboliger

Asker og BærumOgså i Asker og Bærum økte leieprisen på 3-roms leiligheter i september.I snitt kostet det 10 385 kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i september 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,9 prosent.

I snitt kostet det 14 209 kroner å leie en 3-roms leilighet i Asker og Bærum i september 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10,3 prosent.

BergenI snitt kostet det 10 940 kroner å leie en 2-roms leilighet i Bergen i september 2016, dette er en oppgang på 4,1 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,9 prosent.En 3-roms leilighet i Bergen koster nå i snitt 13 935 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 2,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,4 prosent.

– I Bergen er leieprisutviklingen svak på de største boligene. Oljebransjen leide tidligere mange boliger i øvre prisklasse, men er nå nesten borte fra markedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

StavangerI snitt kostet det 9 045 kroner å leie en 2-roms leilighet og 9 940 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i september 2016.

– Det har vært relativt høy aktivitet i markedet i september slik at mange boliger har blitt leid ut, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

– Vårt inntrykk er at leieprisene er i ferd med å stabilisere seg, sier han.

Les også: Mange studenter i boligkø

DrammenI Drammen var leieprisene på toroms-leiligheter stabile i september. I snitt kostet det 9 858 kroner å leie en 2-roms leilighet i Drammen i september 2016.

– Erfaringsvis er det størst marked for disse boligene, større boliger er det tyngre å få leid ut og vi ser en nedgang i leieprisene på disse, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

– Markedet er følsomt på de største boligene og flere boliger må ha en liten korrigering på leieprisen for å få leid ut. Tidligere var det langt mer utenlandsk arbeidskraft som ingeniører som flyttet med familie for å jobbe i Drammens-regionen som tok kontakt. Dette markedet har gått betydelig ned, sier han.

TrondheimI Trondheim var leieprisene svakt økende i september. Det er stor prisforskjell på å leie en 2-roms leilighet og en 3-roms leilighet.

I september kostet det i snitt 10 972 kroner å leie en 2-roms leilighet og 14 555 å leie en 3-roms leilighet i Trondheim. Dette er en svak prisoppgang fra september 2015.

– Vi ser at behovet for små sentrale ett-roms leiligheter er stort, altså «hybler» med eget bad og kjøkkenløsning, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

– Markedet er sensitivt og de dårligste leieobjektene må betydelig ned i pris. På tross av at det er kommet til mange flere utleieboliger de siste årene, så ser vi en prisvekst, sier hun.

Les også: Boligleieprisene i Oslo øker sterkt

Powered by Labrador CMS