Mangler objekter til salgs

Mangel på gode objekter er det store temaet i det norske transaksjonsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

CBRE er ute med sin rapport Nordic Investment Q3 2016. Der slår de fast at det nordiske transaksjonsvolumet i årets tre første kvartaler er omtrent uendret sammenlignet med i fjor. Men i tredje kvartal var omsetningen ned 20 prosent i forhold til fjorårets tredje kvartal. Næringsmegleren har talt opp nordiske transaksjoner på til sammen 7,2 milliarder euro i kvartalet, og det nordiske volumet utgjør dermed 14 prosent av det totale investeringsvolumet i Europa.

Det totale norske volumet var ifølge CBRE 1,3 milliarder kroner i tredje kvartal. «Det store temaet i det norske markedet er mangel på objekter fremfor mangel på etterspørsel. Utenlandske investorer er fortsatt aktive i det norske markedet og representerer 23 prosent av det totale volumet», skriver CBRE i oppdateringen. Kontor står for 20 prosent av transaksjonene i Norge, mens retail og industri/logistikk sto for henholdsvis 35 og 32 prosent.

Sverige opplever fortsatt sterk interesse fra internasjonal kapital, og hadde et samlet investeringsvolum på 3 milliarder euro i tredje kvartal. Svenskene står for 42 prosent av det nordiske volumet, men har en mye større andel boligporteføljer enn i Norge, som har omtrent null andel boliger. 30 prosent av det svenske volumet i tredje kvartal er boligporteføljer.

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Powered by Labrador CMS