Kutter prisen med 25 mill.

Et kjøpesenter i Bodø selges godt under tidligere prisantydning.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev i mars i år at Trekanten kjøpesenter (bildet) i Bodø var til salgs.

Det formelle salgsobjektet er hundre prosent av aksjene i Nordlandsmyra AS. Den største eieren NorgesGruppen Eiendom Midt-Norge AS (53,1 prosent), har en rett, men ikke plikt, til å tre inn i høyeste budaksept.

Adressen til senteret er Plassmyrveien 50, rett øst for rullebanen til Bodø lufthavn og litt sørøst for sentrum, på Stormyra. Nærmeste naboer er City Nord med 100 butikker på til sammen ca. 65 000 kvadratmeter og Bodø Storsenter med storbutikker på til sammen ca 15 000 kvadratmeter.

Trekanten er et kjøpesenter med elleve butikker. Bruttoarealet er på 10 568 kvadratmeter, med en grunnflate på 4842 kvadratmeter. Tomtearealet er på 6937 kvadratmeter. Teknisk verdi av eiendommen var ifølge en takst fra desember i fjor satt til 143,1 millioner kroner, mens markedsverdien oppgis til 115 millioner.

Prisantydningen ble likevel i vinter satt til 140 millioner kroner, men nå er det den antatte markedsverdien som gjelder.

– Eiendommen ligger nå ute til takst, som er 115 millioner kroner. Taksten på 115 millioner kroner er en mer riktig pris som samsvarer med leieinntektene på eiendommen, sier eiendomsmegler og partner Martin Tjærandsen i Nord-Megler til Avisa Nordland.

Årlige leieinntekter ble i vinter oppgitt til 9,75 millioner kroner. Med en prisantydning på 115 millioner kroner, tilsvarer det en brutto direkteavkastning – yield – på ca. 8,5 prosent, Noe avhengig av eierkostnadene, snakker vi da om en nettoyield i området 7,7-7,8 prosent.

– Dette er en attraktiv eiendom med god beliggenhet. Det kan ta tid å selge slike eiendommer. Vi har interessenter som vurderer kjøpesenteret. Både lokale og nasjonale, sier Tjærandsen. Men så langt har altså ingen lagt inn bud på senteret, som ble lagt ut for salg i midten av februar.

 

Powered by Labrador CMS