125 MILLIONER: Erik Lund og medinvestorene bladde opp 125 millioner kroner for det gamle trykkeriet til Dagbladet.

Vil bygge flere hundre boliger på trykkeritomt

Erik Lund, tidligere administrerende direktør i Höegh Eiendom, har sammen med andre investorer kjøpt det gamle trykkeriet til Dagbladet i Lørenskog.

Publisert

Ved årsskiftet gikk Erik Lund av i Höegh Eiendom etter 15 år som administrerende direktør i selskapet. Siden har han brukt tiden godt.

Totalt 45 målGjennom selskapet Lørenskog Kombiutvikling AS har Lund og flere andre investorer kjøpt og overtatt det gamle trykkeriet til Dagbladet i Lørenskog. Dette var den siste eiendommen som var i besittelse av Berner Gruppen – selskapet som tidligere eide Avishuset Dagbladet.

Lørenskog Kombiutvikling betalte 125 millioner kroner for eiendommen, som er på 10.000 kvadratmeter bygningsmasse og en tomt på totalt 45 mål.

Les også: Stor-Oslo selger i Lørenskog

Les også: AF Gruppen bygger mer i Lørenskog

Ekspansive planerSelskapet har ekspansive planer på den ca. 30 mål store tomten, som allerede er utskilt fra hovedeiendommen. Det eksisterende bygget, hvor blant andre Megafun Factory er leietaker, skal bestå slik at kontantstrømmen opprettholdes.

På resten av tomten skal det bygges boliger. Eiendommen er beliggende like ved Lørenskog stasjon og Lørenskog Stasjonsby, hvor Selvaag Bolig er godt i gang med byggingen av de ca. 1.000 boligene de har regulert inn på området.

Der har Selvaag også planer om å bygge det som kan bli Norges første og verdens største innendørs skiarena for både langrenn og slalåm.

Vil bygge høytDet er foreløpig høyst uklart hvor mange boliger Lørenskog Kombiutvikling får bygge på tomten.

– Dette avhenger av hvor offensiv kommunen er når utnyttelsen av tomten skal fastsettes. Kommunen har uttalt at områdene rundt stasjonen skal utvikles til et kollektivknutepunkt, hvor området rundt skal fortettes med boliger, handel og service, sier Erik Lund.

– Jeg håper de følger opp det som er vedtatt i kommunestyret, slik at biltrafikken kan reduseres ved å bygge i høyden på dette knutepunktet.

Les også: Må ansette flere etter sterkt boligsalg

Betydelig oppsideIfølge Lund er investeringen lønnsom selv om dagens gjennomsnittlige utnyttelse i Lørenskog legges til grunn. Dermed er oppsiden betydelig hvis kommunen gir klarsignal for økt utnyttelse.

– Det blir noen hundre boliger, men om tallet begynner på 3 eller 6, vet jeg ikke. Det blir spennende å se om kommunen følger opp signalene den har gitt. Oslo er Europas raskest voksende hovedstad, og det bør Lørenskog ta innover seg, mener han.

Les også: Erik Lund ny styreleder i BundeGruppen

Investerer med kjenteSammen med Ragnar Horn (tidligere Berner Gruppen), Nils Thomas Lien (Argentum Invest) og Lars Kristiansen (Lerka Eiendom) eier Lund aksjemajoriteten i Lørenskog Kombiutvikling. Disse fire utgjør også styret i selskapet.

Lund har kjent Horn, Lien og Kristiansen i lang tid.

– Alle tre er kompetente eiendomsmennesker som kjenner både risikoen ved eiendomsutvikling og som kan bidra til utviklingen av eiendommen, sier han og legger til:

– Det kan selvsagt være utfordrende å få med venner og bekjente som investorer, men det gjør meg ekstra skjerpet. I slike situasjoner er det ekstra viktig å utarbeide gode prospekter, avtaler og mandater.

 

Powered by Labrador CMS