ØKER LEIEINNTEKTENE: Olav Thon økte leieinntektsnivået i eiendomsporteføljen i første halvår.

Godt i pluss på tross av Rygge-nedskrivninger

Olav Thon Gruppen oppnådde et resultat før skatt på 927 millioner kroner i første halvår, selv etter at engasjementet på Rygge Sivile Lufthavn ble nedskrevet med 173 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Olav Thon Gruppen har nå 109 kjøpesentre i eie og forvaltning, og er bygget opp til å bli Skandinavias ledende kjøpesenteraktør. Markedsposisjonen i det norske og svenske kjøpesentermarkedet er solid, og i porteføljen inngår Norges seks største kjøpesentre i 2016. I Sverige har Olav Thon Gruppen nå inntatt posisjonen som en av de største aktørene.

I første halvår økte butikkomsetningen i konsernets kjøpesentre i Norge og Sverige til 35 milliarder kroner.

I første halvår økte årlig leieinntektsnivå i eiendomsporteføljen med 60 millioner kroner til 4.960 millioner kroner, og ledigheten var uendret på 2 %.

Les også: Stordalen etablerer enda et nytt hotell i Oslo

Moderniserer hotelleneThon Hotels moderniserer og oppgraderer hotellporteføljen og stadig flere enheter fremstår i ny fargerik og tidsriktig utgave. De to «nye» hotellene Thon Hotels Rosenkrantz i Oslo og Bergen er begge rangert som nummer en av TripAdvisor i sine lokalmarkeder.

På tross av hotellstreiken i Norge i april/ mai og terroraksjonene i Brüssel i mars, oppnådde Thon Hotels driftsresultater omtrent på samme nivå som fjoråret.

Les også: Rekordmange hotellovernattinger

Godt resultat i første halvårKonsernets driftsinntekter økte med 7 % til 5 milliarder kroner, og resultatet før skatter økte til 927 millioner kroner.

– Vi er relativt godt fornøyd med «rikets tilstand» i første halvår, sier konserndirektør finans, Arne B. Sperre.

– Svak utvikling i norsk økonomi medfører lavere renter, dette bidrar til lavere rentekostnader selv med økt gjeld. Våre operative virksomheter preges mindre av nedgangen i oljepriser og oljerelaterte bransjer, og vi kan presentere god vekst i butikkomsetningen på kjøpesentrene og i konsernets leieinntekter, sier Sperre.

Les også: Usikkerhet preger detaljhandelen

 

Powered by Labrador CMS