Jobber for høyhus

Et høyhus på 100 meter kan bli en realitet i nye Landbrukskvartalet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter har skrevet at Norges Bondelag, Aspelin Ramm og Vedal har store planer for Schweigaards gate 34, også kjent som Landbrukskvartalet. Magasinet NæringsEiendom har tidligere omtalt planene om å utvikle eiendommen, og en av ambisjonene er å få til mer liv på gateplan.

– Gamlebyen er et veldig spennende område, men det skjer ikke så mye gateplan. Området her er likevel et nav mellom Bjørvika, Gamlebyen og Grønland, og vi mener det har potensial til å utvikle seg til et spennende område med et aktivt bygulv, uttalte blant annet daglig leder Jan-Ivar Thomas i Landbrukskvartalet Utvikling til NæringsEiendom.

I november i fjor vant arkitektkontoret Transborder Studio en arkitektkonkurranse for transformeringen av Landbrukskvartalet (se illustrasjon), som i dag er på rundt 30 000 kvadratmeter.

Ambisjonsnivået er å doble arealene til 60 000 kvadratmeter, der planene er 30 prosent av arealene skal være bolig. Det betyr rundt 200 boliger inne i kvartalet. Hotell og matmarked er også alternativer som er lansert.

Plan- og bygningsetaten i Oslo mottok i forrige uke vinnerforslaget fra Transborder Studio, som planmyndighetene nå skal behandle. Dagsavisen skriver at Landbrukskvartalet kan få et bygg som er hundre meter høyt.

– Det vi sender inn nå, er resultatet av et års arbeid med arkitektene. Området skal bygges ut med 60 000 kvadratmeter, og da har man valget mellom en lav kloss som brer seg ut, eller litt forskjellige høyder som vi har lagt opp til, kombinert med gode områder på bakken. Vi må opp i høyden for å få nok volum, uttaler markedsdirektør Sverre Landmark i Aspelin Ramm til Dagsavisen.

Byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) vil foreløpig ikke si noe om hundre meter er en akseptabel høyde.

– Jeg har ikke lyst til å uttale meg om spesifikke høyder før jeg har fått saken på mitt bord. Jeg ønsker å få med alle innspill underveis, før vi kan si noe om høyden, sier Marcussen til Dagsavisen.

Prosjektet kan trolig ikke påbegynnes før omkring 2020.

Illustrasjon: Transborder Studio

Powered by Labrador CMS