SOLGT: Portalbygget på Hasle.

Lokal pensjonskasse har kjøpt Portalbygget

Pensjonskassen for Helseforetakene i Hovedstadsområdet (PKH) har kjøpt Portalbygget på Hasle. Prisen er hemmelig.

Publisert

 

– Vi er enige med selger om å ikke gå ut med prisen, sier administrerende direktør i Pensjonskassen for Helseforetakene i Hovedstadsområdet (PKH), Jan Frode Jakobsen.

Les også: COWI fikk nøklene til nybygget på Hasle

Vel 500 millionerSelger er Höegh Eiendom og avtalen ble signert allerede i fjor høst. Partene er altså enige om at de ikke skal gå ut med prisen. Men toppleie i området er på rundt 2300 kroner kvadratmeteren. For et nybygg som dette er det rimelig å anta at leien er i dette området. Bygget er på 15.791 kvadratmeter, noe som gir en brutto årlig leieinntekt på rundt 36 millioner kroner. Trekker vi fra litt i driftskostnader, så er vi nede i overkant av 30 millioner kroner. Med en yield på rett under 6, så gir det en svært estimert pris på rundt 550 millioner kroner.

– Vi går ikke ut med prisen, sier administrerende direktør i Höegh Eiendom, Eirik Thrygg.

Les også: Ny milepæl på HasleLinje

Les også: Fra sprit til eiendom

Eier fem byggPKH er ingen liten eiendomsaktør. Med sin siste investering, som de ikke har overtatt enda, har de fem større eiendommer i Østlandsområdet. To av eiendommene ligger i Oslo, og i tillegg til Portalbygget, så eier de også Frontbygget. Dette bygget er på cirka 16.000 kvadratmeter og huser blant annet Bymiljøetaten. Bygget var ferdig i fjor sommer og ble overtatt av de nye eierne i september.

– I tillegg har vi to eiendommer på Ski og en i Drammen på Union Brygge, sier Jakobsen.

Pensjonskassen har som ambisjon at de skal ha tolv prosent av sin forvaltningskapital i eiendom og halvparten av det i direkte eiendomsinvesteringer, resten i fond. Det betyr at de skal ha mellom 1,2 og 1,4 milliarder kroner i direkte eiendomsinvesteringer, noe de nå har.

– Men vi vokser og det vil nok ikke ta så lang tid før vi skal handle igjen, sier Jakobsen.

Les også: Bymiljøetaten til HasleLinje

Les også: COWI flytter hit

Jakter hele tidenProsessen med å kjøpe Portalbygget har ifølge kjøper tatt rundt et års tid.

– Det har vært en god prosess, men det er krevende prosesser som tar tid. Derfor er vi hele tiden på jakt etter nye, gode muligheter. Det er alltid noen bom før man treffer, sier Jakobsen.

Han legger til at de har en ti år lang forvaltningsavtale med Höegh Eiendom om forvaltning av eiendommen.

– Denne kan forlenges etterhvert som tiden går, sier Jakobsen.

Både nyttig og hyggeligThrygg i Höegh Eiendom sier at de er svært godt med å ha fått PKH med seg som medinvestor på Hasle Linje.

– Dette er et stort område, hvor samlede investeringer er på rundt 7,5 milliarder kroner. Det å ha med seg PKH er derfor både nyttig og hyggelig, sier Thrygg, som legger til at de ikke har planer om ytterligere salg i området.

– Men vi holder på å bygge Lamell-bygget som skal være ferdig om et års tid. Dersom dette kommer for salg vil det jo være naturlig å tilby det til PKH, men det så langt ikke tatt noen beslutning i forhold til et salg av bygget, sier Thrygg.

Les også: Thrygg tar over i Hõegh

Les også: Erik Lund slutter som sjef i Höegh

 

Powered by Labrador CMS