KORT EIERSKAP: Syv måneder etter at Edgar Haugen kjøpte dette senteret, er det til salgs igjen.

Landets mest solgte kjøpesenter for salg igjen

Siden 2012 har Maxis Senter i Vesterveien utenfor Arendal blitt solgt to ganger. Nå er det for salg igjen.

Publisert

Edgar Haugen kjøpte Maxis Senter 1. oktober i fjor. Sju måneder etter er senteret i spill igjen.

– Vi har sendt ut en del prospekter, og antar det går mot et salg rett over sommeren. Jeg tror ikke vi har budaksept før sommeren, sier Monica Jacobsen hos Colliers International AS til Agderposten.

Les også: Usikkerhet preger detaljhandelen

95 millionerKjøpesenteret er trolig et av landets mest omsatte. Siden 2012 har senteret vært for salg tre ganger.Haugen kjøpte senteret av datagründeren Rolf Skår og hans familie. De investerte i senteret i Arendal høsten 2012, og solgte altså til Haugen tre år etterpå.

Colliers opplyser at de opererer med en prisantydning på 95 millioner kroner for senteret, og selger kan ifølge Agderposten trolig se frem til en pen gevinst.

Maxis Senter sto pr. 31.12 2014 bokført til 57 millioner kroner i regnskapet til Maxis Kjøpesenter Holding.

På spørsmål fra Agderposten på hvorfor han selger etter bare sju måneder svarer Jacobsen:

– Eiendom kjøpes og selges hele tiden. Det var 800 kvadratmeter ledig areal da han kjøpte. Nå har Haugen foretatt omstruktureringer, gjort ombygginger og fylt opp 2. etasje med leietakere, forklarer hun.

Les også: Her kommer Norges største kjøpesenter

Et fint lite senterMaxis Senter har et areal på 7.000 kvadratmeter og drar inn rundt 8,35 millioner kroner i årlige leieinntekter. Yieldberegning i Arendal er vanskelig, men med en yield på 8, så ligger prisen på rundt 100 millioner kroner. I annonsen på Finn står de at «Senteret har en meget bra miks av butikker og servicetilbud. Senteret har hatt en positiv utvikling de senere år, og har meget stabile leietakere som utfyller et nærsenter meget bra».

– Vi har kjøpt et fint, lite senter. Nå skal vi prøve å gjøre det enda bedre og videreutvikle det, uttalte Haugen til Agderposten for sju måneder siden.

Les også: Thon vil ha flere butikker på svenskegrensen

Les også: Satser 250 millioner kroner på utvikling av kjøpesenter i Drammen

Powered by Labrador CMS