VÆRSTETORVET: Nå tas første spadetak på den tidligere tomten til Fredrikstad Mekaniske Verksted, og i løpet av de neste ti årene skal det utvikles flere titalls nye kvadratmeter handels- og næringsareal og boliger.

Skal utvide og styrke Fredrikstad sentrum for inntil 2 mrd. kroner

Kjøpesenterselskapet Scala Retail Property og den lokale eiendomsutvikleren Værste AS går sammen om å utvikle et 28 mål stort område i Fredrikstad sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Tomten ligger på det tidligere FMV (Fredrikstad Mekaniske Verksted) – og skal over de neste 10 årene bli forandret fra en diger parkeringsplass til et 20.000 kvadratmeter (netto handelsareal) stort kjøpesenter, 6.000 kvadratmeter gatebasert handel, 250 boliger, 10.000 kvadratmeter kontor- og næringsarealer, 700 underjordiske parkeringsplasser, samt flere bygater og torg.

Les også: Nytt selskap satser på leiligheter og boliger

Prosjektet starter reguleringsarbeidet nå og forventer å kunne ta første spadetak høsten 2017. Kjøpesenteret og de første boligene skal være klare til julehandelen 2019.

– Prognoser viser at Fredrikstad, Drammen og Oslo er de tre byene i Oslofjordregionen som vil vokse mest i tiden som kommer. Forutsetningen er at sentrum utvides med både boliger og handel. Med Værsteområdet i sentrum, og solide investorer som vil legge nærmere to milliarder på bordet, kan vi nå starte en god sirkel i Fredrikstad, sier administrerende direktør Trond Delbekk i Værste AS.

Les også: – Uforholdsmessig sterk prisvekst

Les også: – Jeg er bekymret for boligmangelen

– Fredrikstad trenger mer handel i sentrum av byen for å konkurrere med destinasjoner utenfor bykjernen som har vokst de siste årene på bekostning av sentrum. Vi vil utvikle nye og mer moderne handelskonsepter som vil bidra til at Fredrikstad tar tilbake posisjonen som handelshovedstad i Østfold. Kun på den måten kan vi stoppe dagens handelslekkasje, tiltrekke nye folk til byen og bedre utnytte den store hyttetrafikken i området, sier administrerende direktør i Scala Retail Property, Hans Jørgen Mørland.

Les også: Fredrikstad-investor satser på byggestart av nytt hotell i 2018

Les også: Utvikler 110 mål bolig- og næringseiendom i Moss

Les også: Coop Eiendom kjøper Rygge-tomt av NCC

Powered by Labrador CMS