Det ble Entra

OPPDATERT: Entra blar opp drøyt 2,5 milliarder kroner for NPRO-porteføljen på Skøyen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med utfyllende informasjon om salget.

«Entra eller KLP», skrev NE nyheter senest i går om hvem som var kjøperen av porteføljen. Onsdag morgen kom meldingen om at Norwegian Property (NPRO) har inngått avtale om salg av tre eiendommer på Skøyen til Entra ASA.

Transaksjonen omfatter eiendommene Verkstedveien 1 (se illustrasjon), Verkstedveien 3, samt Drammensveien 134 med tilhørende parkeringshus og utearealer. Dermed inkluderes ikke, som NE nyheter antydet, Nedre Skøyen vei 24-26, som allerede er solgt til Veidekke for 799 millioner kroner. Transaksjonen omfatter heller ikke ansatte.

NE nyheter antydet også i går en pris på drøyt 2,5 milliarder kroner for transaksjonen. NPRO skriver i meldingen at brutto eiendomsverdi for for de tre eiendommene er på 2529 millioner, som er 142 millioner, eller 5,9 prosent høyere enn eiendommene var verdivurdert til ved utgangen av første kvartal i år (2387 millioner).

Transaksjonen gjennomføres 1. september 2016 ved salg av eiendomsselskaper, og med markedsmessig justering for eierform. NPRO skriver i børsmeldingen at salget er i tråd med selskapets strategi for aktiv forvaltning av porteføljen og synliggjøring av de underliggende verdiene i selskapets portefølje.

Løpende leieinntekter når avtalen lukkes er 128,6 millioner kroner, 126,7 millioner ved utgangen av første kvartal. Transaksjonsprisen tilsvarer en brutto direkteavkastning – yield – på 5,1 prosent, gitt leieinntektene i september. Hvis vi bruker NPROs normale guiding om eierkostnader på 6 prosent, indikerer det en nettoyield på mellom 4,75 og 4,80 prosent.

Entra opererer i sin melding med netto leieinntekter på 123 millioner kroner, og da snakker vi om en nettoyield på 4,86 prosent.

Porteføljen har et samlet areal på 61 000 kvadratmeter, slik at Entra betaler en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på ca. 41 600 kroner for de tre eiendommene. Kontorarealene i porteføljen utgjør ca. 43 000 kvadratmeter.

NPRO vil som følge av salget vurdere tilpasninger av konsernets rentesikringsportefølje, slik at denne i større grad reflekterer det gjeldende markedsrentenivået. Styret i selskapet vil også vurdere nivået på utbyttebetalingen

Norwegian Propertys netto gjeldsgrad utgjør etter salget proforma 49,7 prosent per 31. mars 2016, mot tidligere rapportert 57,2 prosent før salget. Ellers har, som også NE nyheter har skrevet, Pangea Property Partners har vært rådgiver for NPRO ved salget. Gjennomføring av transaksjonen forutsetter en godkjennelse av konkurransetilsynet.

 

Powered by Labrador CMS