SELGER UNNA: Mosking Bolig selger unna eiendom, men ifølge Pål Georg Gundersen har verken han eller Merkantilbygg en rolle i dette selskapet i dag.

Merkantilbygg dropper Mosking

Mosking Bolig AS er ikke på agendaen til Pål Georg Gundersens Merkantilbygg.

Publisert

 

– Oslo er i ferd med å bli en storby, men det er fortsatt en liten by. Jeg kjenner både Stig Atle Johnsen og Hans Kristian Aamodt, sier Pål Georg Gundersen, som har slått seg opp i eiendom gjennom selskapet Merkantilbygg.

Rask gevinstI 2013 var Merkantilbygg aksjonær i Mare Eiendom AS, som i desember i fjor inngikk en meldepliktig avtale med Mosking Bolig som omfattet overdragelse av aksjer i Løkkeveien 7 AS. I tillegg inngikk Mare Eiendom en meldepliktig avtale med Løkkeveien 7 AS i 2014.

I 2014 var imidlertid Merkantilbygg ute av aksjonærlisten. Finansdirektør Vegard Kjos i Merkantilbygg sier til Estate Nyheter at selskapets korte inntreden i Mare Eiendom ”ga en god gevinst for vår del”.

Les også: Trond Mohn aktiv i Mosking

– Har kontrollDette ønsker ikke Pål Georg Gundersen å kommentere.

Ifølge finansdirektør Vegard Kjos i Merkantilbygg har Mosking Bolig stått på agendaen en stund, men henviser til Gundersen for ytterligere opplysninger.

– Jeg har ikke noen rolle i Mosking Bolig eller noe. Så vidt jeg vet har Mosking Bolig kontroll på det finansielle, og selskapet er ikke på vår agenda, sier Gundersen.

Han avviser at han er interessert i å kjøpe eiendom fra Mosking Bolig.

Les også: Har bygget seg opp i det stille

Les også: Mosking kjøper Icopal-tomten

Betydelig gjeldMosking-systemet ble startet i 2001 av Stig Atle Johnsen og Hans Kristian Aamodt. De har satset tungt i eiendomsmarkedet, men selskapet har opp gjennom årene opparbeidet seg en betydelig gjeld.

I august i fjor skrev Finansavisen at Mosking gjennomfører et krisesalg for i milliard kroner.

Som Estate Nyheter tidligere har omtalt, fortsetter nå salget av eiendommer i regi av Arctic Securities. Mosking Bolig har kunngjort et konvertibelt lån med maksimal kapitalforhøyelse på 350 millioner kroner.

 

Powered by Labrador CMS