GOD ADVOKATSKOLE: - Nøkkelen til suksess ligger i å gi de unge talentene ansvar og mulighet til å vise seg frem, sier eiendomsadvokatene Stig Bech og Anne Sofie Bjørkholt.

Partnerfabrikken

Hva har – blant andre - Christopher Borch i Thommessen, Einar Caspersen i Schjødt, Nils Petter Hansson i Ro Sommernes, Ståle Meleng i Wiersholm, Ingrid Høstmælingen i Wikborg, Andreas Frislid i Ræder, Kristoffer Aasebø i Bull & Co og Dag Torsteinsen i Grette til felles?

Publisert Sist oppdatert

Svaret er at de er etablerte eiendomsadvokater i store velrenommerte advokatfirmaer, med den fellesnevner at de alle er klekket ut av samme partnerfabrikk.

Partnerfabrikken vi tenker på er den eiendomsenheten Stig Bech og Anne Sofie Bjørkholt med noe overlapp har drevet i Wikborg, og nå i flere år i BA-HR. Denne virksomheten ble etablert av Stig Bech på midten av 90-tallet og videreført i BA-HR fra 2002.

Les også: Thommessen gjorde rent bord på advokatrangering

Les også: Trives på toppen

Dette eiendomsteamet har ikke bare vært markedsledende gjennom mange år, men har også vist seg å være en suverent god advokatskole. En rekke unge advokatspirer har gått i læra og utviklet seg til glimrende advokater under Bech og Bjørkholts ledelse.

Vi har konfrontert Bech og Bjørkholt med listen.

– Joda, veldig mange bra navn det der. Vi er gjerne litt forsiktig med å kommentere kolleger, men tar sjansen når det bare er på den positive siden, svarer Bech.

– Det er med glede og stolthet vi ser at våre tidligere ansatte gjør det godt hos våre konkurrenter, supplerer Bjørkholt. De er gode ambassadører for det vi mener er nøkkelen til suksess, nemlig en åpen og samarbeidende holdning kombinert med en godt utviklet kommersiell forståelse.

Les også: Eiendomsadvokat hopper over til Wikborg

Les også: Bytter advokatfirma og blir partner

Les også: Gjør comeback som «senior statesmen»

Les også: Her er landets beste eiendomsadvokater

– Den dårlig skjulte hemmeligheten ligger i å gi de unge talentene ansvar og mulighet til å vise seg frem. Hos oss settes ikke de unge til back office-oppgaver, de er med ut til klienter, oppfordres til å holde foredrag og trenes til å bli gode prosjektledere. Dette er en win-win.

– Men er det ikke et tap når disse flinke advokatene etter hvert etablerer seg i andre firmaer?

– For egen del inntrer det en akutt sorgprosess hver gang noen begir seg videre – men jeg er jo en lettrørt og sart sjel, sier Bech.

– Av erfaring vet jeg jo også at nye hoder alltid kommer inn og tar over oppgavene. Generelt tror jeg det er viktig å ha litt flyt også mellom firmaene, det styrker bransjesamarbeidet og skaper tillit kolleger i mellom.

– Og for ikke å glemme – jevnt og trutt er det jo mange som også går videre i rekkene her hos oss. Det gjelder for eksempel Stig K. Engelhardt og Erik Langseth som begge har gått hele løpet i BA-HR, avslutter Bjørkholt.

Les også: Han har tronet på toppen i ti år

Les også: All time high for eiendomsadvokatene

Les også: Et av landets eldste er endelig satt på kartet

Powered by Labrador CMS