BEKREFTER: Mads Syversen bekrefter at Arctic Securities har fått salgsoppdrag for Mosking Bolig.(Foto: Gorm K. Gaare)

Selger for gjeldstunge Mosking

Det gjeldstunge selskapet Mosking Bolig har kunngjort et konvertibelt lån med maksimal kapitalforhøyelse på 350 millioner kroner.

Publisert

Av kunngjøringen fremgår det at Arctic Securities er långiver. Samtidig bekrefter administrerende direktør Mads Syversen i Arctic Securities overfor Estate Nyheter at meglerhuset har fått et salgsoppdrag for Mosking Bolig.

Les også: Har bygget seg opp i det stille

Les også: Mosking kjøper Icopal-tomten

Meldepliktig avtaleSyversens tilknytning til Mosking Bolig stopper imidlertid ikke der. I desember i fjor ble det kunngjort en meldepliktig avtale mellom Mosking Bolig og Mare Eiendom AS.

Det sistnevnte selskapet ble stiftet i mars 2013 med Mads Syversen som styreleder. Styremedlemmer var Pål Georg Gundersen, som har slått seg opp i eiendom gjennom selskapet Merkantilbygg, og Bengt Arve Rem.

Les også: Arctic har inngått kjøpsavtale på DNB-bygget i Bjørvika

Jobbet for RøkkeRem jobbet i årrekke tett på Kjell Inge Røkke, men i 2009 sluttet han som finansdirektør i Aker for å begynne i Arctic Securities. I dag er Rem administrerende direktør i Christen Sveaas-selskapet Kistefos.

Ifølge årsregnskapet til Mosking Bolig hadde selskapet følgende aksjonærer pr. 31.12.2013:• Florabakken AS 50,7% (Mads Syversen)• Borken AS 33,80% (Bengt Arve Rem)• Merkantilbygg AS 15,49% (Pål Georg Gundersen)

– Ingen sammenhengMads Syversen sier til Estate Nyheter at det er ”ingen sammenheng i det hele tatt” mellom det konvertible lånet som ble kunngjort for Mosking Bolig og den meldepliktig handelen som nylig ble kunngjort mellom Mosking Bolig og Mare Eiendom i desember.

– Jeg var aksjonær i Mare Eiendom, men er ute for lenge siden, sier han.

– Men Arctic Securities hjelper Mosking Bolig med å få inn friske penger?

– Nei, det er ikke riktig. Vi har et salgsmandat for de. OK, hei, svarer en ordknapp Mads Syversen.

Les også: Fest for rådgiverne

Ute av aksjonærlistenI årsregnskapet for 2014 var både Syversen og Gundersen ute av aksjonærlisten i Mare Eiendom. Ny aksjonær: Mosking Bolig med 64,57 prosent av aksjene. Rem er fortsatt på aksjonærlisten gjennom selskapet Borken AS.

Mosking-systemet ble startet i 2001 av Stig Atle Johnsen og Hans Kristian Aamodt. De har satset tungt i eiendomsmarkedet, men selskapet har opp gjennom årene opparbeidet seg en betydelig gjeld.

I august i fjor skrev Finansavisen at Mosking gjennomfører et krisesalg for i milliard kroner.

Nå fortsetter altså salget av eiendommer i regi av Arctic Securities.

 

Powered by Labrador CMS