STYRELEDER: Øystein Thorup.

Ny styreleder i Norsk Eiendom

Øystein Thorup fra Avantor valgt som ny styreleder i Norsk Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Generalforsamlingen i bransjeorganisasjonen Norsk Eiendom ble i går avholdt på Hotel Continental i Oslo.

Her ble det blant annet valgt nye styremedlemmer. Øystein Thorup (45) fra Avantor AS ble valgt som ny styreleder. Han er utdannet cand. jur. Før han tiltrådte som administrerende direktør i Avantor AS i 2102 var han direktør i Orkla Eiendom AS.

Thorup har gjennom mange år i eiendomsbransjen, blant annet i selskaper som DnB NOR Næringsmegling, Gjensidige NOR Næringsmegling og Ibsen Eiendom tilegnet seg omfattende kunnskap om utvikling, forvaltning, salg og kjøp av eiendom.

Thorup har i dag styreverv i Norwegian Green Building Council (NGBC) og Oslo Metropolitan Area (OMA).

Les også: Høistad til Pangea

Les også: Ny styreleder i Eiendom Norge

– Vi er svært fornøyd med å få Øystein Thorup inn som leder av vårt styre. Han har bred erfaring i ulike eiendomsselskaper og har vist en stor dyktighet med videreutvikling av Nydalen. Gjennom sitt verv i styret i Norsk Eiendom får Øystein anledning til å bidra til ansvarlig steds- og byutvikling også på nasjonalt plan, sier Thor Olaf Askjer, administrerende direktør i Norsk Eiendom.

Styret i Norsk Eiendom består for øvrig av Peter Groth, Morten Jakhelln, Anders Buchardt, Christine Kahrs og Marianne Tvenge.

Les også: Eiendomsadvokat hopper over til Wikborg

Les også: Starter opp Innlandet Næringsmegling AS

Thorup overtar etter Stein Olaf Onarheim som har vært styreleder i seks år. Under Onarheims ledelse har Norsk Eiendom løftet seg slik at eiendomsbransjen har blitt mer synlig, kunnskapsbasert og seriøs, opplyser Askjer.

– Med det nye styret er Norsk Eiendom godt rustet til å møte nye utfordringer i steds- og byutviklingen. Det at yngre krefter settes inn i styret gjør oss bedre i stand til å møte nye utviklingstrekk på en god måte, sier Askjer.

Generalforsamlingen tiltrådte forøvrig arbeidsprogrammet for inneværende år. Dette inneholder blant annet videre arbeid med mer effektive planprosesser, bidrag til en robust skatteprofil, forberedelse til sirkulær økonomi og seriøsitetsarbeid.

Les også: Går ut av Anthon B Nilsen Eiendom

Les også: Bytter advokatfirma og blir partner

Les også: Mustad Eiendom søker etter ny sjef

Powered by Labrador CMS