AVTALE: Fra venstre Thor-Erik Kolsrud, direktør for drift og vedlikehold i Olav Thon Gruppen og Petter Arnesen, divisjonssjef i Rejlers.

Fikk ny Thon-avtale

Rejlers har fornyet rammeavtale innen energimerking for Olav Thon Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Rejlers har nå fornyet rammeavtale innen energimerking av bygg og energivurdering av tekniske anlegg for Olav Thon Gruppen AS med fokus på energieffektiv drift og energieffektivisering. Dette er en rammeavtale som Rejlers har hatt helt siden energimerkeordningen ble innført i 2010. Avtalen inkluderer Olav Thon Gruppen inkludert AMFI.

Som en del av avtalen skal Rejlers gjennom sin tverrfaglige kompetanse energimerke nye og eksisterende bygg i porteføljen, komme med forslag på energieffektiviseringstiltak, samt gjennomføre andre gangs energivurdering av tekniske anlegg. I henhold til Energimerkeforskriften skal tekniske anlegg energivurderes hvert fjerde år, og bygg energimerkes hvert tiende år.

– Vi er stolte av å få fornyet tillit og fortsette å være en viktig leverandør og samarbeidspartner med Olav Thon Gruppen sier Petter Arnesen, divisjonssjef i Rejlers Norge.

Les også: – Miljøsertifisering raskt spart inn

Les også: – Må sette mer makt bak direktivet

– Gjennom energimerkeordningen og samarbeidet med Rejlers ønsker vi å sette enda mer fokus på energieffektiv drift og på energibesparende tiltak sier Thor-Erik Kolsrud, direktør for drift og vedlikehold i Olav Thon Gruppen. Vi ser helt klare miljømessige og økonomiske gevinster ved å iverksette tiltak rapportene fra energimerkingen gir oss, fortsetter han.

Energimerking er obligatorisk for alle som skal selge eller leie ut yrkesbygg. Alle yrkesbygg over 1 000 kvadratmeter skal til enhver tid være energimerket. Hensikten med energimerkeordningen er å sikre informasjon til markedet om boliger, bygningers og tekniske anleggs energitilstand. Samt mulighetene for forbedring, for derigjennom å skape større interesse for konkrete energieffektiviseringstiltak, konkrete tiltak for omlegging til fornybare energikilder, og gi en riktigere verdsetting av boliger og bygninger når disse selges eller leies ut.

Energivurdering av kjeler og klimaanlegg skal bidra til at slike anlegg fungerer effektivt og med minimal miljøbelastning. Det er NVE som administrerer ordningen.

Les også: Får smekk av NVE

Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen, og er i hovedsak engasjert innen eiendoms- og hotellvirksomhet. Gruppen er delt inn i to divisjoner: Thon Eiendom er markedsledende innen eiendom med 104 kjøpesentre og ca. 500 næringseiendommer. Thon Hotels er en av Norges ledende hotellkjeder med 65 hoteller og 9 300 rom i Norge.

Olav Thon Gruppen hadde i 2014 en omsetning på 8,8 milliarder kroner.

Les også: To av tre bryter loven

 

Powered by Labrador CMS