GÅR RASKT UNNA: Hytter på fjellet selges raskt unna. I Hemsedal greier ikke meglerne å dekke etterspørselen.

Utsolgt for hytter i Hemsedal

Hyttemarkedet i Hemsedal er hett og nå melder en av hyttemeglerne om at det så å si er utsolgt for gode objekter.

Publisert

– Gode objekter selges raskt om dagen. Situasjonen nå er at vi faktisk har for lite å selge. Vi er litt utsolgt, sier daglig leder for Eiendomsmegler 1 i Hemsedal Gjermund Svendsen-Rosendal.

Billigst går raskestHyttemarkedet har i flere år utviklet seg sidelengs. Det vil si at både prisene og etterspørselen har holdt seg stabilt. Eiendommer som har blitt lagt ut i markedet har som regel tatt relativt lang tid å få omsatt. Nå er situasjonen en annen.

– Nå går ting greit unna, sier Svendsen-Rosendal.

Det som går raskest unna reflekteres i forhold til folk flest generelle økonomi. Det vil si at 70 prosent av markedet er å finne i de hyttene som har en verdi på mellom én til tre millioner kroner.

Les også: Rekordhøy omsetning til fjells

– Dette er det folk flest har råd til. Derfor er det også dette vi selger mest av, sier Svendsen-Rosendal.

I segmentet fra tre til fire millioner kroner finner man cirka 20 prosent av markedet, og så har man rundt ti prosent som ligger i segmentet over dette igjen.

– Vi har også solgt noen hytter til 20 millioner kroner i år, men de er i et fåtall, sier Svendsen-Rosendal.

Les også: Vil ha kortere vei til hytta

Opp med 30 prosentSå langt i år har de solgt rundt 145 eiendommer, noe som ifølge Svendsen-Rosendal er en oppgang på rundt 30 prosent i forhold til 2015.

– Og da må man også huske på at både 2014 og 2015 var gode år, sier hyttemegleren, som legger til at omsetningsverdien også er opp med rundt 30 prosent.

Omsetningsverdien er avhengig av hvor dyre hytter man selger, og dersom man selger flere dyre hytter er år, så får dette direkte innvirkning på omsetningsverdien.

– Vi ser at hyttene har en fornuftig utvikling. Det er ikke som i Oslo hvor prisene har steget voldsomt. Jeg opplever prisutviklingen som fornuftig om dagen. Kjøper og selger er nå på bølgelengde, mens man for noen år siden så at mange kom med skambud. I dag er de som er i markedet faktisk ute for å kjøpe, sier Svendsen-Rosendal.

Les også: Flere vil ha eiendom i utlandet

De tradisjonelle stedene holder standSalgstallene representerer alle fjellkommunene hvor Eiendomsmegler 1 har kontorer i Hallingdal. Det vil blant annet si Geilo og Gol i tillegg til Hemsedal.

– Salget går egentlig bra på alle kontorene, men spesielt har vi sett en positiv trend på Geilo og på Hemsedal. Dette henger nok sammen med at de tradisjonelle stedende med all infrastruktur på plass står frem som attraktive, sier Svendsen-Rosendal.

I fjor solgte disse kontorene til sammen 603 eiendommer med en samlet verdi på rundt 1,6 milliarder kroner. Har hyttene den samme snittverdien i år som i fjor (2,6 millioner kroner), så har de så langt i år solgt eiendommer for 377 millioner kroner.

– Vi solgte sju hytter i år, så det går raskt unna. Om 2016 ligger an til å bli et rekordår er umulig å si noe om enda, men utviklingen så langt er veldig positiv, sier Svendsen-Rosendal.

Les også: Her har hytteprisene steget med 300 prosent

Powered by Labrador CMS