Senter til salgs

Et kjøpesenter i Bodø er til salgs for 140 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er hundre prosent av aksjene i Nordlandsmyra AS som er det formelle salgsobjektet, mens Trekanten kjøpesenter (bildet) er det reelle objektet. Den største eieren NorgesGruppen Eiendom Midt-Norge AS (53,1 prosent), har en rett, men ikke plikt, til å tre inn i høyeste budaksept.

Adressen til senteret er Plassmyrveien 50, rett øst for rullebanen til Bodø lufthavn og litt sørøst for sentrum, på Stormyra. Nærmeste naboer er City Nord med 100 butikker på til sammen ca. 65 000 kvadratmeter, og Bodø Storsenter med storbutikker på til sammen ca 15 000 kvadratmeter.

Sistnevnte senter var for to år siden til salgs, trolig for over 200 millioner kroner. I tillegg finner man Nordlandshallen og Badeland i området, og Stormyra og Plassmyra er Bodøs senter- og storhandelsområde.

Trekanten er et kjøpesenter med elleve butikker. Bruttoarealet er på 10 568 kvadratmeter, med en grunnflate på 4842 kvadratmeter. Tomtearealet er på 6937 kvadratmeter. Ifølge en annonse fra Nord-Megler AS, som har salgsoppdraget, fremstår bygningen som funksjonell og betraktes som «attraktiv», men med normal standard når det gjelder materialvalg og utrustning. Det har vært løpende moderniseringer siden oppføringen i 1998.

1. etasje er oppdelt i mindre butikker, og med en dagligvareforretning som eier store deler av arealene. Store leietakere er blant annet Skeidar Møbler, Eurospar dagligvarer, Intersport, Notabene bokhandel, Mester Grønn, og Nille.

Ifølge annonsen har senteret vært ombygget for tilpasning av leietakere i omtrent hele 1. og 2. etasje. Det skal også være relativt enkelt å gjøre ombygginger fremover.

Kommunale avgifter utgjør 120 000 kroner per år, mens eiendomsskatten i 2015 var på 336 000 kroner. Eiendomsskatten i Bodø kommune øker imidlertid til 5,9 promille i 2016.

Teknisk verdi av eiendommen er ifølge en takst fra desember i fjor satt til 143,1 millioner kroner, mens markedsverdien oppgis til 115 millioner. Prisantydningen antydes likevel til 140 millioner kroner.

Med årlige leieinntekter på 9,75 millioner kroner, tilsvarer det en brutto direkteavkastning – yield – på ca. 7 prosent, Noe avhengig av eierkostnadene, snakker vi da om en nettoyield 6-tallet.

Powered by Labrador CMS