Tar OTI-sentret?

Amfi Eiendom ligger godt an til å kjøpe OTI-sentret fra Storebrand Eiendomsfond.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter omtalte rett før nyttår det forestående salget. Senteret er altså eid av Storebrand Eiendomsfond, et fond som skal avvikles innen utgangen av 2018. OTI-sentret (bildet) ligger i Orkanger, ca. 40 kilometer sørvest for Trondheim.

Forvalteren Union Eiendomskapital kjøpte 1. desember 2007 på vegne av Storebrand Eiendomsfond OTI-sentret for 200 millioner kroner. Brutto direkteavkastning – yield – i 2007 var 6,8 prosent, som indikerer en nettoyield langt nede på 6-tallet. Det indikerer også brutto leieinntekter den gangen på 13,6 millioner kroner.

250 millionerNE nyheter skrev i september 2012 at Storebrand Eiendomsfond ville investere 250 millioner kroner i senteret. Påbyggingen skulle bli på om lag 11 000 kvadratmeter, en påbygging som det ikke er blitt noe av.

Senteret har de seneste to årene mistet mange butikker. Flere av de gjenværende butikkene skal ha signalisert at de legger ned når kontraktsperioden går ut, eksempelvis Cubus. Vektet gjenværende leietid av kontraktene per 30. september i fjor var ifølge tredjekvartalsrapporten til Storebrand Eiendomsfond på ikke altfor lange 3,2 år.

Og nå skriver Avisa Sør-Trøndelag av eieren av OTI-sentret onsdag i forrige uke orienterte formannskapet i Orkdal om den pågående salgsprosessen. Til stede på dette møtet var også Lars Løseth, som er daglig leder i Amfi Eiendom.

Veldig langt– Amfi ønsker å kjøpe, og vi er kommet veldig langt. Vi jobber med en kontrakt, men den er ikke signert ennå, sa representanten for eieren, ifølge Avisa Sør-Trøndelag. Det tilsier en ansatt hos Union Eiendomskapital.

Planene om nytt bygg for storhandel skal være skrinlagt. I stedet planlegges en løsning der Skeidar kommer inn i dagens senter. Men prisen blir neppe den samme som den var i 2007.

Brutto leieinntekter for 2015 er nå nede på 10,12 millioner kroner. Det er nokså dramatisk ned fra 14,29 millioner kroner i 2014, ifølge kapitalforvaltningsrapporten til Union Eiendomskapital for 2014.

Langt under kjøpsprisForutsetter vi rundt 9 millioner kroner i netto leieinntekter og en netto direkteavkastning – yield – på 7-7,25 prosent, indikerer det en salgspris på om lag 125-130 millioner kroner. Skulle yielden havne opp mot 8 prosent, snakker vi om rundt 115 millioner kroner i salgssum.

For å få igjen kjøpesummen på 200 millioner kroner, må trolig netto leieinntekter opp i 14 millioner kroner, gitt at en en kjøper ikke betaler ekstra for utvidelsesmulighetene.

Senteret er en av de mange gjenværende eiendommene i Storebrand Eiendomsfond som har fått avkastningen i fondet til å stupe, etter at mange av de beste eiendommene ble solgt i fjor vår. Union Eiendomskapital har ennå ikke på hjemmesidene offentliggjort fjerdekvartalsrapporten til Storebrand Eiendomsfond.

Powered by Labrador CMS