Bare begynnelsen

NREP har gjort sine to første kjøp i Norge og har ytterligere ambisjoner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter omtalte for halvannen uke siden at Nordea Liv hadde solgt 12 570 kvadratmeterstore Fjellbovegen 9 i Skedsmo til NREP.

Ifølge Atrium CBRE var prisen på 155 millioner kroner. Jens Petter Hagen i NREP vil overfor NE nyheter ikke kommentere denne prisen.

Sverige er hovedmarkedet for selskapet. Men NREP bekrefter på sine hjemmesider at de har kjøpt sine to første logistikkeiendommer i Norge. NREP skriver at lagerarealene til de to eiendommene i Norge utgjør om lag 15 000 kvadratmeter.

Begge eiendommene ligger langs E6, på Berger i Skedsmo kommune. Den formelle kjøperen er NREP Nordic Strategies Fund I, et fond forvaltet av NREP.

NREP begrunner kjøpere med at de passer utmerket i deres strategi om å utvikle og eie eiendommer som har de beste beliggenhetene for logistikk. Disse områdene drar ifølge NREP nytte av en økende etterspørsel og manglende tilbud av nye eiendommer.

Jens Petter Hagen, som leder Oslo-kontoret til NREP, sier i meldingen at markedet i Norge savner store og spesialiserte aktører som NREP Logicenters. De har derfor som ambisjon å fortsette å vokse.

– Berger er et utmerket sted for å begynne å bygge vår norske logistikkplattform fra, sier Hagen. Han vil overfor NE nyheter ikke konkretisere transaksjonene, bortsett fra at den andre transaksjonen det dreier seg om, også ligger i Berger-området.

«Den er noe mindre enn eiendommen vi kjøpte av Nordea», skriver Hagen i en e-post, og ønsker ikke å opplyse om hvem som var selgeren der.

«Det er ikke snakk om voldsomme summer, men vi er fornøyde med å komme i gang i det norske markedet på relativt kort tid», skriver Hagen. Han minner om at de etablerte Oslo-kontoret i september 2015. Nå ser NREP frem til forhåpentlig å gjøre «flere kjøp i 2016».

Illustrasjonsfoto fra Berger

Powered by Labrador CMS