KAN BLI BOLIGER: NRK-bygget på Marienlyst.

NRK-eiendommen kan bli gullgruve for kjøperne

Nyere boliger i Marienlyst-området selges for over 80.000 kroner kvadratmeteren. Det betyr at den 85 mål store NRK-eiendommen kan bli et meget attraktiv utviklingsprosjekt for den som får tilslaget.

Publisert

 

– Det er nærliggende å tenke seg boligbebyggelse i dette området. Alternativt utvidelse av Universitetet som ligger rett ved siden av, sier analysejsef hos Malling & Co, Haakon Ødegaard.

Les også: Sjekkliste for konvertering fra næring til bolig

Vanskelig å si noe kvalifisertDet ble torsdag kjent at NRK ønsker å selge eiendommen, og flere av de store boligutviklerne har allerede åpnet lommeboken og signalisert stor interesse. Prisen på eiendommen er vanskelig å spekulere i, men Newsec har allerede anslått rundt 2 milliarder kroner. Ødegaard tror kanskje eiendommen kan gå for noe mer.

– Men uten å kjenne detaljene er det vanskelig å si noe kvalifisert om dette, sier Ødegaard.

Les også: Eiendomstakseringen har startet i Oslo

Les også: Over 30.000 boliger må takseres

Kan selge boliger for flere milliarderDet som imidlertid går an å spekulere i er hva en eventuell utbygging av boliger i dette området kan gi av inntekter.– Nyere boligprosjekter i dette området selges til over 80.000 kroner per kvadratmeter i annenhåndsmarkedet. Det er grunn til å tro at en boligutvikler ville lagt til grunn en utsalgspris på noe over dette, sier Ødegaard.

Les også: Solid boligprisoppgang i januar

6,8 milliarder kronerAnslag fra NRK tilsier en samlet utbygging på rundt 100.000 kvadratmeter. Alt av disse arealene er ikke salgbare, og dersom vi for enkelthets skyld trekker fra et ikke salgbart areal på tjue prosent, så står man igjen med et salgbart areal på 80.000 kvadratmeter. Klarer man å selge disse kvadratmeterne for 85.000 kroner kvadratmeteren sitter man igjen med en samlet omsetning på 6,8 milliarder kroner.

– Om antagelsene stemmer, gir det god grunn for å betale et par milliarder for eiendommen, sier Ødegaard.

Les også: OBOS-prisene opp 4,2 prosent

Powered by Labrador CMS