STAVANGERSALG: Svein Hov Skjelle, administrerende direktør i Norwegian Property.

Solid inntektshopp for Norwegian Property

OSLO: Etter noen krevende år har ser det nå ut til å ha snudd for Norwegian Property. I fjerde kvartal spratt leieinntektene i været.

Publisert Sist oppdatert

 

For ganske nøyaktig ett år siden var det røde tall som preget Norwegian Property. Leieinntektene falt og bunnlinjen var blodrød. I dag er historien en helt annen. Den negative trenden er snudd, utviklingsprosjekter er ferdigstilt og leietakerne flyttet i løpet av fjerde kvartal inn.

– Samlede leieinntekter i fjerde kvartal var på 217,9 millioner kroner, noe som var en økning fra 182,6 millioner i samme kvartal i 2014, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Det er en økning i leieinntekter på hele 24,9 prosent. Og mens selskapet i fjerde kvartal i fjor hadde et negativt resultat før skatt på nesten 70 millioner kroner, så er dette nå snudd til et positivt resultat på 40,7 millioner.

Les også: Thon satser stort på Storo

17 nye kontrakterNorwegian Property har hatt en ledighet i sin portefølje på nesten 23 prosent, noe som er svært høyt. Årsaken til dette er at de har holdt på med massiv rehabilitering av en rekke av sine eiendommer, blant annet på Aker Brygge og på Skøyen i Oslo. Nå er altså disse ferdigstilt og dermed ble også ledigheten redusert fra 22,9 til 13,7 prosent i løpet av fjerde kvartal i fjor.

– Det er inngått 17 nye og utvidede leiekontrakter for kontor- og butikkarealer i perioden med en samlet årsleie på 45,6 millioner kroner, skriver selskapet i rapporten.

For Oslo isolert er arealledigheten nå 4,8 prosent, og selskapet vurderer kvartalsvis utbetaling av utbytte i 2016. På samme tid i fjor måtte de kutte utbytte på grunn av store investeringer og høy ledighet.

Les også: Eiendomstakseringen har startet i Oslo

Dette er eierneNorwegian Property er et fullintegrert kontoreiendomsselskap med 42 eiendommer lokalisert i Oslo-området og Stavanger. Porteføljen har en samlet eiendomsverdi på 14,5 milliarder kroner.

Største aksjonær er John Fredriksens investeringsselskap GEVERAN TRADING CO LTD som sitter på 48,27 prosent av aksjene. Deretter kommer Folketrygdfondet som har 13,48 prosent og Niam Prosjekt AS som har 12,3 prosent.

Les også: Vil utvide på Bryn

Powered by Labrador CMS