SKAL SELGES: NRK-bygget på Marienlyst.

NRK-bygget verdt flere milliarder

NRK-bygget på Marienlyst skal selges. Eiendommen vil være svært attraktiv i dagens marked - ikke minst til boligformål.

Publisert Sist oppdatert

 

– Det er utvilsomt snakk om milliardverdier. Jeg er overbevist om at vi i alle fall snakker om verdier for et par milliarder kroner, sier direktør for verdivurdering og rådgivning hos Newsec, Martin Nyberg.

Les også: Eiendommer for 123 milliarder kroner skiftet eier i 2015

Midt i smørøyetDet ble i dag kjent at NRK skal selge hovedkontoret på Marienlyst. Eiendommen er på 120.000 kvadratmeter. Det er foreslått at Kringkastingshuset som er på 34.000 kvadratmeter skal fredes, mens resten av eiendomsmassen kan trolig disponeres friere.

– Dette vil være en svært attraktiv eiendomsmasse. Det er høy etterspørsel etter bolig og konverteringsobjekter, og i boligsammenheng er jo dette midt i smørøyet, sier Nyberg.

Les også: Startet i det små – selger nå 100 leiligheter i året

Et fantastisk område for boligOgså analysesjef hos DNB Næringsmegling, Gunnar Selbyg, ser på NRK-eiendommen som svært attraktiv.

– For bolig er det ingen tvil om at dette er et svært attraktivt område og i utgangspunktet den mest åpenbare løsningen for videre utvikling av området. Spørsmålet er i hvilken grad aspekter knyttet til bevaringsverdighet vil begrense utviklingsmulighetene og hvor mye som kan bygges, sier Selbyg, som ikke ønsker å spekulere i verdi.

– Til det har jeg for lite grunnlag, sier Selbyg.

Les også: Milliardsatsning fra Thon på Storo

Bygget er upraktiskBakgrunnen for at NRK nå ønsker å selge er at bygget er upraktisk. NRK har holdt til på Marienlyst siden 1950. Bygget har en infrastruktur som støtter gammel teknologi, og dette vil bare forsterke seg i årene som kommer.

– Dersom NRK skal lykkes med vårt oppdrag for publikum i Norge, må vi ha ambisjon om å være den mest moderne og innovative allmennkringkasteren i verden. Da trenger vi et bygg der vi kan utvikle organisasjonen, ta i bruk ny teknologi og jobbe på tvers. Disse kravene kan dessverre ikke Marienlyst møte, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.

Les også: TV2 flytter til Bjørvika

Halvparten så stortEriksen ønsker å få på plass et bygg som er halvparten så stort som dagens.

– Det er et stort bygg, og over en tredjedel av arealene våre er fellesarealer og transportsoner som gjør at vi bruker for lang tid fra det ene til det andre. I tillegg bruker vi store midler hvert år på å tilpasse bygget dagens behov. Disse rammebetingelsene gjør det vanskeligere for organisasjonen å utvikle seg, sier Eriksen.

Les også: DNB-bygget i Bjørvika er solgt

Powered by Labrador CMS