RIVE OG BYGGE NYTT: I nordre del mot Tvetenveien vil Bryn Eiendom rive all bebyggelse.

Vil utvide på Bryn

Bryn Eiendom vil bygge drøyt 31.000 kvadratmeter næringsarealer. Planforslaget er lagt ut til offentlig ettersyn.

Publisert Sist oppdatert

 

Selskapet etablerte seg på Bryn i 1969 og er i dag største utleier i dette område av Oslo. Nå ønsker Bryn Eiendom å omregulere Tvetenveien 12-16 fra industri, kontor, forretning, bensinstasjon og felles avkjørsel til forretning, undervisning, treningssenter, helse, virksomhet med allmennyttig formål, kontor og bevertning.

Les også: Lykkelig i øst

Opptil 10 etasjerMaks BRA, som inkluderer eksisterende bebyggelse mot Østensjøveien, er drøyt 51.000 kvadratmeter. Av dette utgjør ny bebyggelse mot Tvetenveien 31.417 kvadratmeter over terreng.

I nordre del mot Tvetenveien foreslås all bebyggelse revet, og høydene på ny bebyggelse varierer fra 4 til 10 etasjer med høyest bebyggelse mot nordvest.

Det foreslås også et 25 meter bredt parkbelte langs Brynsveien i vest og gatetun sentralt i området fra øst til vest.

KnutepunktPlanområdet er ca. 29 dekar og ligger på Bryn, rett syd for Østre Gravlund i bydel Gamle Oslo. Det avgrenses av Tvetenveien mot nord, Østensjøveien mot syd, Brynsveien mot vest og Brynshøgda mot øst. Planområdet har både T-banestasjon, busser og jernbanestasjon innenfor 500 meter avstand og er følgelig lokalisert i et knutepunkt.

Hensikten med planforslaget er ifølge forslagsstiller å legge til rette for en høyere, mer hensiktsmessig og fleksibel utnyttelse av nordre del av planområdet. Søndre del er utbygget i henhold til gjeldende regulering, og der foreslås det ikke ny bebyggelse.

Høy tetthetIfølge Plan- og bygningsetaten er planforslaget i tråd med overordnede planer og føringer. Det følger opp kommuneplanens mål om at Brynsområdet skal ha en bymessig utvikling med blandet arealbruk, høy tetthet og gode områdekvaliteter.

– Plasseringen av ny bebyggelse i ytterkant av planområdet er et godt grep som bygger opp om eksisterende gatestruktur. Det legger også til rette for gode, solvendte, støyskjermede utearealer sentralt i området. Samtidig kan bebyggelsen ta opp terrengforskjellene på en god måte, skriver etaten i sin vurdering og konklusjon.

Les også: Nye leieavtaler på Bryn/Helsfyr

Anbefaler høydenePlan- og bygningsetaten anbefaler også de foreslåtte byggehøydene.

– De er ikke til ulempe for nærområdet, og gir et fotavtrykk som ivaretar areal på bakkeplan til gode byrom uten at det går på bekostning av ønske om høy tetthet.

Les også: Vil bygge en by Oslo

Noen innvendingerEtaten har imidlertid noen innvendinger. Blant annet skal krav til høy kvalitet i utformingen av bebyggelse og byrom ikke være konkretisert i tilstrekkelig grad.

Plan- og bygningsetaten kan heller ikke anbefale foreslått parkeringsdekning, ettersom den er i strid med overordnede føringer om at parkeringsdekningen ved knutepunkt skal ligge på laveste del av normen.

– Dette må gjelde både ny og eksisterende bebyggelse, og all parkering må legges under bakken, heter det i vurderingen.

Driver stortBryn Eiendom eies av brødrene Jan Ivar og Erik Petter Nygaard. I tillegg til eiendomsmassen på Bryn eier og drifter selskapet også Kristian August gate 3 (nær Oslo Tinghus) og Sigurd Syrs gate 2 og 4 på Skøyen.

I 2014 hadde selskapet driftsinntekter på 146,9 millioner kroner og et resultat før skatt på 22,3 millioner.

 

 

Powered by Labrador CMS