MIPIM-NOMINERT: DigiPlex datasenter på Fet.(Il.: MAD arkitekter

Datasenter nominert til MIPIM-pris

Publisert Sist oppdatert

 

DigiPlex datasenter på Fet er nominert til MIPIM-prisen «Best innovative green building».Datasenteret på Fet er bygget av DigiPlex, etter en stram kravspesifikasjon av Norges største IT-selskap EVRY som har skrevet under på en 20-års kontrakt som leietager.

Husene er tegnet av MAD arkitekter, og sammen med ingeniørene i Sweco har disse aktørene presset hverandre til å drive innovasjon innen både IT-løsninger og miljøbygg.

Les også: Entra ute av datasenter i Fet

Mipim arrangeres i Cannes i perioden 15.-18. mars, og DigiPlex-bygget er en av fire kandidater til innovasjonsprisen under MIPIM– For oss handlet det om å løse en serie tekniske utfordringer og koordinere eksperter fra ulike felter som kom inn med spesialkompetanse vi aldri kunne drømme om å selv besitte, sier prosjektleder Maja Egge Sipus i MAD arkitekter i en pressemelding.Hun sier at prosjektet for MAD var en reise inn i det ukjente, der både program, ulike særkrav og selve prosjektets fysiske omfang hadde et ambisjonsnivå man ikke har vært i nærheten av tidligere her til lands.

Les også: Mangedoblet interesse for Norge

Les også: Ny norsk rekord på Mipim – igjen

Hun beskriver en prosess der ønsket om å gjøre et miljøbygg aldri kunne komme på bekostning av alminnelige krav som driftssikkerhet og vanlige krav til en robust prosjektøkonomi.– Desto mer fantastisk er det at vi klarer å få en så formidabel annerkjennelse som en nominasjon til MIPIM awards. Men det aller beste er allikevel følelsen av å være på lag med fremtiden. IT er den nye oljen, og vi er stolt over å gjøre vårt for at dette skal bli en grønn næring, legger hun til.

Les også: Estate Media går i lufta under Mipim

Powered by Labrador CMS