Arcus-bygget solgt

OPPDATERT 2:. Arcus’ hovedkvarter på Gjelleråsen utenfor Oslo er solgt for drøyt 1,2 milliarder kroner til Ragde Eiendom og Canica.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med ny informasjon om pris og kjøper.

NE nyheter hadde informasjon fra tre forskjellige markedsaktører, som uavhengig av hverandre fortalte at Arcus-bygget på Gjelleråsen er i ferd med å bli solgt. Nå bekrefter Edgar Haugen jr. i Ragde Eiendom at de og Canica er de nye eierne av bygget.

– Kjøpesummen er i overkant av 1,2 milliarder kroner. Jeg har ikke regnet så nøye på yielden ennå. Det er en lang og solid leiekontrakt og et nytt og flott bygg, begrunner Edgar Haugen jr. kjøpet overfor NE nyheter. Colliers International bisto kjøperne i prosessen.

Arcus-bygget er gjennom selskapet Gjelleråsen Eiendom eid av et syndikat satt opp av Pareto Project Finance. Ifølge Paretos markedsrapport fra våren 2014 har eiendommen leieinntekter på 73,04 millioner kroner i år. En salgssum på drøyt 1,2 milliarder kroner gir en direkteavkastning – yield – på ca. 6 prosent, NE nyheter har grunn til å tro at den reelle yielden er ca. 6,1 prosent.

Det utleiebare arealet er på 51 500 kvadratmeter, og Arcus betaler 1418 kroner per kvadratmeter i husleie. Leieavtalen løper til 31. Desember 2036, med en opsjon på leie av ytterligere 10 år.

Den opprinnelige eiendomsverdien for Pareto-prosjektet var 942 millioner kroner. Investorene har skutt inn 273 millioner kroner i egenkapital og Gjelleråsen Eiendom har nå en gjeld på 785 millioner kroner. Siden oppstart er det betalt ut et utbytte til eierne på over 150 millioner kroner.

Arcus-anlegget har et gulvanlegg tilsvarende seks fotballbaner og har både produksjon og lagring av brennevinsprodukter.

Powered by Labrador CMS