Selges for 700 mill.

Statnett selger sitt tidligere hovedkontor på Husebyplatået til JM og boligutvikleren Milarium.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev i april at det tidligere hovedkontoret på Montebello trolig er solgt før sommeren. Statnett vedtok i 2010 å flytte til Nydalshøyden, ettersom de lokalene ikke lenger var hensiktsmessige.

Tomten på Montebello er på ca. 52 mål, mens bygningene er rundt 22 000 kvadratmeter. Det er fire bygninger som skal selges, og de er fra henholdsvis 1922, 1926, 1935 og 1975. Bygningene ble i 1995 gjort om til kontorer.

En ny kjøper ville høyst sannsynlig konvertere eiendommen til boligformål, med de skyhøye boligprisene det er i nærområdet. Statnett skriver i en pressemelding tirsdag morgen at de fikk inn flere tilbydere, og valget falt etter en omfattende prosess falt på JM og Miliarium.

Sistnevnte er et selskap i Adolfsen-gruppen. Tomten er ifølge pressemeldingen solgt med boligutvikling som primærformål, der det er snakk om å føre opp rundt 600 boliger. Eiendommen skal derfor omreguleres, en prosess som forventes å ta to til tre år. Avtalen gjelder i første omgang hoveddelen av eiendommen på Husebyplatået. Det er i tillegg inngått en opsjonsavtale for den resterende delen av tomten.

NE nyheter skrev i april at en fullt utleid kontantstrømseiendom av normalt god standard på totalt 22 000 kvadratmeter, ville med leienivået i Oslo vest på rundt 2000 kroner kvadratmeteren ha generert rundt 40 millioner kroner i årlige leieinntekter.

Med et netto direkteavkastningskrav på slutten av 6-tallet, ville det ha priset eiendommen til i størrelsesorden 600 millioner kroner. Men boligprisene på Montebello ligger relativt mye høyere enn kontorleieprisene, og den totale rammen for salget ligger ifølge pressemeldingen på om lag 700 millioner kroner. Det vil si:

Avtalen innebærer en forskuddsbetaling fra kjøperne på 50 millioner kroner, mens den resterende salgssummen skal betales etter hvert som tomten utvikles. Avhengig av den endelige reguleringen, vil den maksimale økonomiske rammen for salget bli om lag 700 millioner kroner. 

Forutsetter vi 600 boliger av en gjennomsnittsstørrelse på 80-90 kvadratmeter, tilsvarer det rundt 50 000 kvadratmeter boligmasse. Det betyr – gitt forutsetningene – at kjøperne har betalt ca. 14 000 kroner kvadratmeteren per bebygd kvadratmeter.

– Statnett er over i en ny tid, og vi har flyttet til nye lokaler. Vi er derfor fornøyde med at vi nå kan selge tomten slik at kapitalen kan bidra i den videre utviklingen av kraftsystemet i Norge, uttaler konserndirektør Knut Hundhammer i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS