Vil samle oljebransjen i Harstad

Publisert Sist oppdatert

 

– Harstad er på vei inn i en ny epoke og det er naturlig å se på miljøer som på Forus, Sandsli og Lysaker når det kommer til å gi areal til olje- og gassaktiviteten. I dag jobber det 600-700 i oljen her, men dette skal øke vesentlig. I tillegg vet vi at bare Statoil alene skal doble seg, så Harstad vokser frem som et naturlig samlingspunkt, sier daglig leder i Nordlysparken, Raymond Olsen, til Offshore.no.

Les også: Flere leietakere til Forus

Les også: Selger kremtomt på Forus

Ferdig i 2017?Selskapet har de siste årene jobbet med å realisere planene, som før sommeren fikk reguleringsplanen godkjent. Satsingen innebærer bygging av en flere titalls tusen kvadratmeter kontorlokaler, et 60.000 kvadratmeter stort handelsområde og en 10.000 kvadratmeter stor idrettshall. Hele området er på 500 mål.

Går det som investorene vil, så skal Nordlysparken Business Center stå ferdig i 2017.

– Harstad er et strategisk viktig område og vi mener vi har god nærhet til blant annet flyplass – som er 20 minutter unna. I tillegg vil mange som bor i regionen kunne pendle til jobb i kontorene som skal bygges, sier Olsen.

Les også: Eiendomsboom i nord

Les også: Presses ut av oljeboomen

Seiler oppNordlysparken har regnet ut at 35.000 mennesker i regionen når frem til parken innen 30 minutter. En times kjøring gir 50.000 mennesker, med planlagt infrastruktur, anledning til å jobbe i parken – mens 110 minutters reisevei kan gi hele 110.000 mennesker muligheten til å ha kontor her.

Fra før er det kjent at Statoil velger Harstad som sitt femte driftsmiljø. Harstad-kontoret skal drifte Aasta Hansteen-feltet og Norne-feltet på Helgeland, samt Snøhvit-feltet utenfor Hammerfest. På sikt vil også Johan Castberg i Barentshavet rapportere til det nye driftsområdet.

Les også: Veidekke satser i Hammerfest

Les også: Aker Brygge-priser i Hammerfest

– Til nå har de fleste investorer sett på Bodø eller Tromsø, men Harstad seiler nå uten tvil opp som stedet å være for oljebransjen. Optimismen er kjempestor og det skal blant annet investeres mange milliarder i infrastruktur for å få dette til. Reguleringsgodkjennelsen for området er ennå fersk, men vi kommer til å bygge over flere trinn når vi skal realisere planene, sier Olsen.

Les også: Statoil-bygget får mer skryt

Les også: Statoil-bygget er solgt

Powered by Labrador CMS