Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Bra år for Tandberg-brødrene

Estate Media

fredag 6. september 2013 8:24 (Oppdatert 6. september 2013 8:24)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

 

– Vi er godt fornøyd med tallene. Den løpende driften av egne eiendommer går bra.

I tillegg solgte vi en mindre næringseiendom på Billingstad, samt fra andre halvdel 2012 startet salget av boliger fra vårt prosjekt i Dyringveien på Dikemark, sier styreleder Gudbrand Tandberg i Tandberg Eiendom.

Boligprosjektet på Dikemark består av 48 leiligheter og 18 rekkehus. I 2013 sluttføres salget i Dyringveien og det er også hittil år solgt en bygård i Oslo bestående av 10 leiligheter ut av selskapet.

Startet med tekstiler
Tandberg Eiendom har røtter tilbake til slutten av 70-tallet, da Ingunn Tandberg begynte å importere tekstiler fra Østen. I tillegg etablerte hun kleskjeden Madam Blue, som var oppe i 18 butikker.

Da Tandberg-familien bestemte seg for å bygge ned tekstilvirksomheten til fordel for eiendom, satt de med kontrakter på en rekke attraktive butikklokaler, deriblant gode beliggenheter i Bogstadveien og på Frogner. I tillegg var de tidlig ute i kjøpesentrene. Det var stor rift om de beste lokalene, derfor fikk de også solgt kontraktene til en god pris.

Den første eiendommen i Oslo ble kjøpt allerede i 1984. Det var en bygård i Oslo med drøyt 30 leiligheter. Denne fikk de for 2,4 millioner kroner.

I dag drives eiendomsvirksomhetene av sønnene til Ingunn Tandberg.

Les også: – Selger aldri Frognerseteren

Positivt i Asker
Tandberg Eiendom eier i dag 80.000 kvadratmeter, hvorav ca. tre fjerdedeler er næringslokaler. Det resterende arealet består av 150 leiligheter sentralt i Oslo.

Selskapet eier store deler av næringsarealene i Asker sentrum.Tandberg Eiendom står bak 70 av de 110 butikk-, cafe, restaurant- og servicearealene som finnes der. I tillegg kommer kontorarealene.

– Det går bra i Asker sentrum. Ledigheten er tilnærmet null og handelen øker. Vi merker en positiv pågang fra både handels- og næringsleietagere som ønsker å etablere seg der, sier styrelederen.

Les også: Bilsnobberi i Asker gir Storebrand-ledighet

Les også: Grunnsteinen lagt for Askers nye signalbygg

Økte inntekter
Konsernets inntekter økte fra 98,5 til 133,4 millioner kroner fra 2011 til i fjor. I samme periode økte driftsinntektene fra 83,0 til 117,1 millioner. Resultat etter skatt ble i fjor 20,3 millioner kroner mot 2,6 millioner året før.

– I tillegg til lav ledighet er det liten turnover på leietakerne. Vi bruker også mye midler på å oppgradere eksisterende eiendomsmasse, sier Tandberg.

Les også: Vil ha boligby på Billingstad i Asker

Les også: 200 boliger og næringsbygg må vekk langs E18

Flere prosjekter
Tandberg Eiendom har flere nye prosjekter på gang. Totalt besitter selskapet ca. 80.000 kvadratmeter ferdig regulerte prosjekter. På toppen av dette kommer en portefølje med uregulerte prosjekter.

Brødrene Espen, Franz og Gudbrand Tandberg står nå i startblokken for en storstilt utbygging i Heggedal, også det i Asker. Der har de 10.000 kvm næringsarealer, samt et stort utbyggingsprosjekt på gang som vil kunne gi ytterligere 30.000 kvadratmeter utbygd areal over tid. Selskapet har sprengt vekk mye masse på den regulerte sentrumstomten og ønsker nå å utvikle sentrumsområdet.

Brødrene er overbevist om at Heggedal får et stort løft og blir et enda mer attraktivt bo- og næringsområde i fremtiden.

Les også: Ny storhetstid for Asker

Les også: Miele ble herre i eget hus

Satser i Heggedal
Heggedal har egen togstasjon, og snart innfører NSB halvtimes avganger istedenfor hver time. I utbyggingsplanene til Tandberg Eiendom inngår det opp mot tusen nye parkeringsplasser for pendlere.

– Vi har samme strategi i Heggedal som i Asker sentrum, dvs vi har kjøpt opp store deler av de sentrale næringsarealene i sentrum. I fjor inngikk vi blant annet en avtale med JM Norge om kjøp av åtte handelslokaler, som ligger i bunn av leilighetskompleksene som de oppfører på Heggodden, nærmeste nabo til sentrum i Heggedal, forteller Tandberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Vika-syndikat fikk med Centennial på kjøp

Transaksjoner / tirsdag 23. oktober 2018

Mistet retten til eiendom verdt 40 millioner

Juss / tirsdag 23. oktober 2018

Her kan det komme 30.000 kvm bolig (+)

Transaksjoner, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Kronikk: Mens vi venter på Filipstad, endres verden

Kronikk / tirsdag 23. oktober 2018

Stadig flere grønne lån (+)

Aktuelt, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Bygger 5200 m2 for Rottefella

Utvikling / tirsdag 23. oktober 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Vil bygge boliger ved skytebaneVil bygge boliger ved skytebane 22. oktober 2018
Feil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrtFeil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrt 18. oktober 2018
Solgt for 1,2 milliarderSolgt for 1,2 milliarder 18. oktober 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Bergen kommune selger to næringstomter

Nyheter / tirsdag 23. oktober 2018

Tomtene er beliggende i Espehaugen Næringspark, og har en prisantydning på henholdsvis 13,5 og 11 millioner kroner.

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Utbyggeren av Slåtten terrasse mener dette er «blant boligprosjektet i Bergen med noen av de fineste kvalitetene». Men det er ikke det eneste prosjektet i høy prisklasse som er lansert i Fana.

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Lokalene er blitt bruk til kontor og undervisning, men Eiendomsmegler Vest har også interessenter som vil gjøre om til boliger.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Ny møteplass

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Bonum åpner nytt næringskonsept i Henrik Ibsensgate.

Kronikk: Et sentrum på godt, og litt vondt

Nyheter / fredag 19. oktober 2018

Oslo er den siste byen i Norge uten en sentrumsorganisering, og den eneste av de nordiske storbyene. Samtidig er det den mest energiske, spennende, levende og offensive byen i hele Nord-Europa. Betyr det at vi ikke trenger et sterkt, organisert og koordinert sentrum?

Kunsten å menneskeliggjøre retail – igjen

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Den gode, gamle «kjøpmannen på hjørnet» som kjente navnet ditt og preferansene dine er i ferd med å bli effektivisert bort. Det samme er skredderen som kjenner målene dine, og hvordan dress du kjøpte i fjor.