Gjelsten selger aldri «Soppen»

Publisert Sist oppdatert

Selv om Fabritius Gruppen utvikler finansprodukter, er det én eiendom som aldri blir lagt ut for salg. I 2005 kjøpte selskapet den såkalte ”Soppen” på Aker Brygge for nærmere 100 millioner kroner.

I fjor ble dette kåret til Norges dyreste næringsbygg av Akershus Eiendom i Dagens Næringsliv. Eiendommen er på 700 kvadratmeter kontorarealer og tilsvarende meter service-arealer under bakken.

– Morsomt bygg – Det kan godt hende at dette bygget er Norges dyreste, men jeg vet ikke om vi får noen premie for det. Det er helt sikker ikke det mest lønnsomme bygget i Norge, men definitivt det morsomste, sier Fabritius-sjef Asgeir Solheim.

Han understreker at ”Soppen” ikke er eiendomsinvestering for selskapet. Det er mer en hobby. Bygget huser administrasjonen til Gjelsten Holding AS og har i tillegg noen få leietakere, deriblant Moment Eiendom og Alliance Venture.

Selger aldri– Vi har fått inn bud på eiendommen som ligger vesentlig over det vi ga, men det er ikke aktuelt å selge, forteller Solheim.

Han ønsker ikke å konkretisere beløpene, men bekrefter at budene ligger ”flere tosifrede prosenter” over det beløpet som Fabritius betalte for eiendommen.

– Hva er den reelle verdien på eiendomsporteføljen til Fabritius?

– Vi er ikke så nøye på akkurat det. Vi konsentrerer oss om hva vi tjener regnskapsmessig. Fabritius er ikke til salgs uansett, så det er ikke interessant, svarer han.

Les også: Gjelsten vil bygge nytt på Bekkestua

Bra med en eier – Børsnotering er heller ikke aktuelt?

– Vi har fått forespørsler, men svaret har vært nei. Et eiendomsutviklingsselskap som Fabritius er ikke egnet for børsnotering. Det er betydelige svingninger i inntektene, slik at det hadde blitt veldig uforutsigbart for investorer. Ikke har vi behov for penger heller, sier Asgeir Solheim og legger til:

– I dag er det én telefon til eieren enten det gjelder kjøp eller salg av eiendom. Det hadde blitt veldig annerledes med flere eiere.

Powered by Labrador CMS