Unikt hotell til salgs

Publisert Sist oppdatert

Hundorp, Dale-Gulbrands gård, er Oppland fylkes utvalgte tusenårsgård. Stedet ble investert i og utviklet fram til tusenårsskiftet, etter initiativ fra Kultur- og Kirkedepartementet. Hvert fylke skulle satse på en slik signalgård.

På markedet i augustGården er nå til salgs, bekrefter Thomas Heimdal, daglig leder ved Eiendomsmegler1 til GD.no. For tiden utarbeides prospektet slik at eiendommen kan legges ut på markedet i august. Prislappen er fortsatt ukjent.

Les også: Olav Thon raider Dombås

– Nå skal stedet selges til en som kan tenke seg å drive næringsvirksomhet der. Dale-Gudbrands Gard er betydelig påkostet de siste årene med tanke på å utvikle spisested og hotellvirksomhet, sier Heimdal til avisen.

Etter fellesferien vil meglerfirmaet gå bredt ut med markedsføring.

Også pilegrimssenterTusenårsstedene var på plass innen år 2005, så de utvalgte stedene også skulle ses i sammenheng med hundreårsfeiringen for unionsoppløsningen i 1905.

Hundorp, Opplands tusenårssted, er tildelt Olavsrosa av Norsk Kulturarv. Det er også pilegrimssenter.

Dale-Gudbrand var ingen smågutt, og opptrer i Olav den helliges saga i Snorres Heimskringla. Han skal ha bodd på gården på 1000-tallet, og skal ha vært en av de mektigste menn i Gudbrandsdalen på den tiden.

Powered by Labrador CMS