Estate Nyheter

Nyheter – Norge

AllerStor

Hit flytter Aller

Tore Årdal

tirsdag 8. mai 2012 6:48 (Oppdatert 18. desember 2015 15:48)

Dette er den første kontrakten som signeres i det omfattende utviklingsprosjektet HasleLinje, som tidligere utgjorde Vinmonopolets tapperi og produksjonsanlegg. Her skal selskapet Hasle Utvikling, som eies 95/5 av Höegh Eiendom og Bunde Eiendom, bygge mer enn 190.000 kvadratmeter, hvorav rundt 140.000 meter næringsarealer.

Fin profilering
– Det er selvsagt en veldig fin profilering av prosjektet at Aller Media flytter hit. Aller Media er et stort og kjent selskap som de fleste har et forhold til, sa daglig leder Geir Inge Juriks i Hasle Utvikling på telefon fra Kastrup i går kveld.

Da hadde han nettopp vært i København og signert kontrakten med det danskeide selskapet Aller Media.

Les også: Her kommer nybyggene

Hemmelig pris
Partene har vært i dialog siden september i fjor. Resultatet blir at Aller Medias eiere, danske Aller Holding, kjøper bygget. Aller Holding har som strategi å eie alle hovedkontorene i de ulike landene selv. Hvor mye Aller betaler, ønsker ingen av partene å si noe om foreløpig.

Det fem etasjers høye bygget blir på 11.000 kvadratmeter inklusive kjeller og tekniske rom. Et sted mellom 400 og 500 personer får sin arbeidsplass i dette bygget. Dette er omtrent 10 prosent av alle som kommer til å jobbe i HasleLinje når prosjektet er ferdig utbygget. Det sier litt om hvor viktig denne kontrakten er for Hasle Utvikling.

Energiklasse B
Bygget skal være ferdig i fjerde kvartal 2014, mens innflytting blir i første kvartal 2015. I henhold til kontrakten skal det oppføres bygg i energiklasse B, med opsjon på et klasse A bygg. Det blir beliggende ved hovedporten til næringsområdene på Hasle Linje.

– Det blir et særpreget bygg som blir lagt merke til både med hensyn til utforming og beliggenhet, sier han.

Les også: Rekord i nybygg

Stor interesse
Hasle Utvikling er i dialog med en rekke andre virksomheter som jakter nye kontorlokaler.
– Det er stor interesse for HasleLinje. Vi er kommet langt i prosessen med flere aktører, derfor håper jeg at det ikke tar veldig lang tid før den neste kontrakten er på plass, sier Geir Inge Juriks i Hasle Utvikling.

Flytter fra sentrum
– Vi har sett på en rekke ulike prosjekter og valgte HasleLinje ut fra blant annet totaløkonomi, arealeffektivitet og mulighetene for å påvirke hele byggeprosessen. Bygget blir beliggende i et område som kommer til å utvikle seg kraftig i positiv retning, sier administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media etter å ha landet på Gardermoen i går kveld.

Aller Media flytter fra Stenersgata like ved Oslo City. Der leier selskapet i dag rundt 10.000 kvadratmeter av Olav Thon.
– Det skal mye til å finne en like sentral eiendom, men økonomien er et viktig element. Vi må tilpasse oss den hverdagen mediene befinner seg i, sier Hansen.

Les også: Tror på økt interesse for næringseiendom

 

Siste nyheter Estate Norge

Nyansettelser i Newsec

Nyheter / onsdag 25. mai 2016

Arkitekter befester samarbeidet

Nyheter / onsdag 25. mai 2016

Merkantilbygg dropper Mosking

Nyheter / onsdag 25. mai 2016

Pareto kjøper 60.000 m2 i Danmark

Nyheter / onsdag 25. mai 2016

Han skal lede boligsatsning

Nyheter / onsdag 25. mai 2016

Partnerfabrikken

Nyheter / tirsdag 24. mai 2016

Siste nyheter fra Estate Vest-Norge

Lerøy flytter til Marineholmen

Nyhet / onsdag 25. mai 2016

– Bergen er verdens sjømathovedstad, og her på Marineholmen kommer vi tett på både forskings- og [...]

– Undergraver det viktigste vi gjør

Nyhet / onsdag 25. mai 2016

– Som arkitekter er vi selvfølgelig opptatt av arkitektur og derfor ønsker vi å gjøre en så god jobb som [...]

Økt usikkerhet gir stort prispress på arkitekttjenester

Nyhet / onsdag 25. mai 2016

– Vi har sett timepriser helt nede på mellom 600 og 700 kroner, sier daglig leder av MAD Bergen, Lars C. Pedersen.  Han [...]

Trond Mohn tungt inn i gjeldstynget eiendomsselskap

Nyhet / tirsdag 24. mai 2016

Den 10. mars i år ble det nemlig kunngjort at Mohn blir styreleder i Sæther Terrasse AS, som er 100 prosent eid av Mosking Bolig. [...]

Hero-brødrene vil inn på boligmarkedet i Bergen

Nyhet / tirsdag 24. mai 2016

– Vi ønsker å etablere oss i Bergen og har en plan for dette. Hvor fort vi kan komme i gang avhenger av hvilke prosjekter vi [...]

Fokus på miljø tenner fremtidens arbeidstakere

Nyhet / mandag 23. mai 2016

Universum er ute med en ny undersøkelse som viser hvor de nordiske studentene helst ønsker å jobbe etter endt studietid. [...]

Nyhetsbrev Norge

Få det beste av Estate Media i din innboks