Estate Nyheter

Nyheter – Norge

AllerStor

Hit flytter Aller

Tore Årdal

tirsdag 8. mai 2012 6:48 (Oppdatert 18. desember 2015 15:48)

Dette er den første kontrakten som signeres i det omfattende utviklingsprosjektet HasleLinje, som tidligere utgjorde Vinmonopolets tapperi og produksjonsanlegg. Her skal selskapet Hasle Utvikling, som eies 95/5 av Höegh Eiendom og Bunde Eiendom, bygge mer enn 190.000 kvadratmeter, hvorav rundt 140.000 meter næringsarealer.

Fin profilering
– Det er selvsagt en veldig fin profilering av prosjektet at Aller Media flytter hit. Aller Media er et stort og kjent selskap som de fleste har et forhold til, sa daglig leder Geir Inge Juriks i Hasle Utvikling på telefon fra Kastrup i går kveld.

Da hadde han nettopp vært i København og signert kontrakten med det danskeide selskapet Aller Media.

Les også: Her kommer nybyggene

Hemmelig pris
Partene har vært i dialog siden september i fjor. Resultatet blir at Aller Medias eiere, danske Aller Holding, kjøper bygget. Aller Holding har som strategi å eie alle hovedkontorene i de ulike landene selv. Hvor mye Aller betaler, ønsker ingen av partene å si noe om foreløpig.

Det fem etasjers høye bygget blir på 11.000 kvadratmeter inklusive kjeller og tekniske rom. Et sted mellom 400 og 500 personer får sin arbeidsplass i dette bygget. Dette er omtrent 10 prosent av alle som kommer til å jobbe i HasleLinje når prosjektet er ferdig utbygget. Det sier litt om hvor viktig denne kontrakten er for Hasle Utvikling.

Energiklasse B
Bygget skal være ferdig i fjerde kvartal 2014, mens innflytting blir i første kvartal 2015. I henhold til kontrakten skal det oppføres bygg i energiklasse B, med opsjon på et klasse A bygg. Det blir beliggende ved hovedporten til næringsområdene på Hasle Linje.

– Det blir et særpreget bygg som blir lagt merke til både med hensyn til utforming og beliggenhet, sier han.

Les også: Rekord i nybygg

Stor interesse
Hasle Utvikling er i dialog med en rekke andre virksomheter som jakter nye kontorlokaler.
– Det er stor interesse for HasleLinje. Vi er kommet langt i prosessen med flere aktører, derfor håper jeg at det ikke tar veldig lang tid før den neste kontrakten er på plass, sier Geir Inge Juriks i Hasle Utvikling.

Flytter fra sentrum
– Vi har sett på en rekke ulike prosjekter og valgte HasleLinje ut fra blant annet totaløkonomi, arealeffektivitet og mulighetene for å påvirke hele byggeprosessen. Bygget blir beliggende i et område som kommer til å utvikle seg kraftig i positiv retning, sier administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media etter å ha landet på Gardermoen i går kveld.

Aller Media flytter fra Stenersgata like ved Oslo City. Der leier selskapet i dag rundt 10.000 kvadratmeter av Olav Thon.
– Det skal mye til å finne en like sentral eiendom, men økonomien er et viktig element. Vi må tilpasse oss den hverdagen mediene befinner seg i, sier Hansen.

Les også: Tror på økt interesse for næringseiendom

 

Siste nyheter Estate Norge

– Hodeløse kyllinger

Nyheter / torsdag 28. april 2016

Tester BREEAM-NOR for bolig

Nyheter / torsdag 28. april 2016

– Utleiere må tenke nytt

Nyheter / torsdag 28. april 2016

Ut av Thon, inn i First

Nyheter / torsdag 28. april 2016

– Et symptom på et presset boligmarked

Nyheter / torsdag 28. april 2016

Dette blir byens høyeste heltrebygg

Nyheter / onsdag 27. april 2016

Siste nyheter fra Estate Vest-Norge

Schlumberger-eiendom på Knarvik legges ut for salg

Nyhet / torsdag 28. april 2016

Western Geco er verdens største seismikkselskap. Frem til og med høsten 2014 hadde de full drift på Knarvik nord for Bergen. [...]

Oslos høyeste trehus vil ikke nå Bergens høyeste til skuldrene

Nyhet / onsdag 27. april 2016

Prosjektet i Oslo utgjør første byggetrinn i utviklingen av Kringsjå Studentby med planlagt byggestart sommeren 2016. Dette [...]

Slik gjorde bergensadvokatene det på siste Chambers-rangering

Nyhet / onsdag 27. april 2016

En gjennomgang av Chambers and Partners ferske advokatrangering viser at mye er som før. Haakon Blaauw er i Band fire på Real [...]

– Mange kjøpere, men få objekter i markedet

Nyhet / tirsdag 26. april 2016

– Det virker som mange tar seg en liten pust i bakken etter et veldig travelt 2015. Samtidig opplever vi at det i noen tilfeller kan [...]

– Offentlige anbudsprosesser handler for mye om CV-sminking

Nyhet / mandag 25. april 2016

– Det er litt gale når det som skal til for å vinne offentlige anbud handler om hvem som har de fineste og best sminkede [...]

Solgte leiligheter for over 400 millioner på én uke

Nyhet / fredag 22. april 2016

– Det har vært et eventyr, sier markedsansvarlig hos Profier, Kristen Rikter Svendsen. I går var han i Bergen under [...]

Nyhetsbrev Norge

Få det beste av Estate Media i din innboks