Hit flytter Aller

Publisert Sist oppdatert

Dette er den første kontrakten som signeres i det omfattende utviklingsprosjektet HasleLinje, som tidligere utgjorde Vinmonopolets tapperi og produksjonsanlegg. Her skal selskapet Hasle Utvikling, som eies 95/5 av Höegh Eiendom og Bunde Eiendom, bygge mer enn 190.000 kvadratmeter, hvorav rundt 140.000 meter næringsarealer.

Fin profilering– Det er selvsagt en veldig fin profilering av prosjektet at Aller Media flytter hit. Aller Media er et stort og kjent selskap som de fleste har et forhold til, sa daglig leder Geir Inge Juriks i Hasle Utvikling på telefon fra Kastrup i går kveld.

Da hadde han nettopp vært i København og signert kontrakten med det danskeide selskapet Aller Media.

Les også: Her kommer nybyggene

Hemmelig prisPartene har vært i dialog siden september i fjor. Resultatet blir at Aller Medias eiere, danske Aller Holding, kjøper bygget. Aller Holding har som strategi å eie alle hovedkontorene i de ulike landene selv. Hvor mye Aller betaler, ønsker ingen av partene å si noe om foreløpig.

Det fem etasjers høye bygget blir på 11.000 kvadratmeter inklusive kjeller og tekniske rom. Et sted mellom 400 og 500 personer får sin arbeidsplass i dette bygget. Dette er omtrent 10 prosent av alle som kommer til å jobbe i HasleLinje når prosjektet er ferdig utbygget. Det sier litt om hvor viktig denne kontrakten er for Hasle Utvikling.

Energiklasse BBygget skal være ferdig i fjerde kvartal 2014, mens innflytting blir i første kvartal 2015. I henhold til kontrakten skal det oppføres bygg i energiklasse B, med opsjon på et klasse A bygg. Det blir beliggende ved hovedporten til næringsområdene på Hasle Linje.

– Det blir et særpreget bygg som blir lagt merke til både med hensyn til utforming og beliggenhet, sier han.

Les også: Rekord i nybygg

Stor interesseHasle Utvikling er i dialog med en rekke andre virksomheter som jakter nye kontorlokaler. – Det er stor interesse for HasleLinje. Vi er kommet langt i prosessen med flere aktører, derfor håper jeg at det ikke tar veldig lang tid før den neste kontrakten er på plass, sier Geir Inge Juriks i Hasle Utvikling.

Flytter fra sentrum– Vi har sett på en rekke ulike prosjekter og valgte HasleLinje ut fra blant annet totaløkonomi, arealeffektivitet og mulighetene for å påvirke hele byggeprosessen. Bygget blir beliggende i et område som kommer til å utvikle seg kraftig i positiv retning, sier administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media etter å ha landet på Gardermoen i går kveld.

Aller Media flytter fra Stenersgata like ved Oslo City. Der leier selskapet i dag rundt 10.000 kvadratmeter av Olav Thon. – Det skal mye til å finne en like sentral eiendom, men økonomien er et viktig element. Vi må tilpasse oss den hverdagen mediene befinner seg i, sier Hansen.

Les også: Tror på økt interesse for næringseiendom

 

Powered by Labrador CMS