Frykt for SAS-konkurs blokkerer eiendomssalg

Publisert Sist oppdatert

– Det er god verdi og fin cash-flow i eiendommene, men usikkerheten rundt SAS er et stort usikkerhetsmoment. Mange investorer avventer hva som skjer med flyselskapet, og nettopp SAS´ økonomiske situasjon var en av årsakene til at vi trakk oss ut av prosessen.

Les også: – Vil ta lang tid å komme ut av krisen

Største leietakerDet sier den danske eiendomsmilliardæren Ole Vagner til Jyllands-Posten, som har vært aktuell som kjøper av eiendommene som huser hovedkontoret til SAS i Danmark. I likhet med flere andre mener Vagner at flyselskapets fremtid er usikker.

Dermed er investorene også avventende til å kjøpe eiendommene hvor SAS holder til, ettersom en SAS-konkurs vil føre til at man står uten leietaker og dermed også uten leieinntekter.

Les også: Danske boligpriser rett i kjelleren

Island-kollapsEiendommen som huser hovedkvarteret til SAS i Danmark har vært i spill i nesten ett år. Opprinnelig var eiendommen eiet av det islandske selskapet Landic, som gikk konkurs i kjølvannet av finanskrisen. Den danske stat overtok deretter byggene, og en stund var det flere mulige kjøpere på banen.

Eiendomsmassen er totalt på 87.000 kvadratmeter, med en anslått verdi på 900 millioner danske kroner.

Les også: Dansk kontorledighet øker

Bankene bekymretIfølge Jyllands-Posten er danske banker også bekymret for at SAS kan gå konkurs, og bankene er derfor tilbakeholdne med å tilby finansiering til kjøp av eiendommen.

Salgsprosessen er derfor innstilt inntil videre.

Powered by Labrador CMS