Kjøper logistikk i Danmark

Ness, Risan & Partners er med på å kjøpe en stor logistikkeiendom i Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Sammen med Wilfast Förvaltning AB og et investeringskonsortium har de kjøpt fire logistikkeiendommer (se bildet) på til sammen 74 000 kvadratmeter. Kjøpesummen er 350 millioner danske kroner, om lag 360 millioner norske kroner.

Det tilsvarer i underkant av 4900 kroner kvadratmeteren, svært lavt etter norsk målestokk. Prime Cargo, et internasjonalt fraktselskap som også har virksomhet i Norge, har tegnet en 15-årig leieavtaler for samtlige fire eiendommer.

Wilfast Förvaltning AB og Ness, Risan og Partners AS har til sammen gjennomført eiendomstransaksjoner for om lag 5,5 milliarder svenske kroner i Sverige, Danmark og Finland. Etter kjøpet har Wilfast en forvaltningsvolum på ca 670 000 kvadratmeter til en underliggende markedsverdi på 4,3 milliarder svenske kroner.

Wilfast Förvaltning er både forvalter og investor i det svenske eiendomsmarkedet.

Ness, Risan & Partners AS ble etablert i 2000 av Christian Ness og Ragnvald Risan, har om lag 50 ansatte, og omsatte i 2010 for 115 millioner kroner. Satsingsområdene er shipping, offshore og eiendom.

I juni i fjor var selskapet arkitekten bak en av Sveriges største logistikk-transaksjoner noensinne, da de tilrettela et syndikat som kjøpte Elkjøps sentrallager i Jönköping. Denne eiendommen var på 97 000 kvadratmeter, kjøpesummen rundt 600 millioner svenske kroner.

Eiendomsprosjektene til NRP Finans ga i første halvdel av 2011 en avkastning på hele 30 prosent. Ness, Risan og Partners har vært tilretteleggeren for 35 eiendomssyndikater og eiendomsprosjekter i tidsperioden 2003 til og med første halvdel av 2011,

Powered by Labrador CMS