Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

– Styrer byutvikling med fyrstikker

Thor Arne Brun

onsdag 26. oktober 2011 9:18 (Oppdatert 26. oktober 2011 9:18)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Temperaturen mellom de involverte partene er mildt sagt opphetet etter at Riksantikvaren har opphevet fredningsvedtaket av den brannskadde Linaaegården i Sandefjord. Gården, som er bygget i 1860, ble midlertidig fredet av fylkeskommunen i april i år. I mai ble bygården utsatt for brann, og politiet har konkludert med at brannen må ha vært påsatt. Fylkeskommunen opprettholdt i september sitt nei til riving, før Riksantikvaren for noen uker siden konkluderte med at det ikke er noe grunnlag for permanent fredning. 

– Destruktive krefter
Saken har for lengst ført til splittelser på det politiske plan. Nå har frontene hardnet, etter at Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch uttalte på NRK Vestfold sist uke at ”nå håper jeg disse destruktive kreftene vi har i byen vår, og ellers i fylket, lar oss få bli en by og ikke fortsetter denne seigpiningen av familien Kristoffersen(eierfamilien bak Linaaegården, red. anm.). Ordførerens utspill uttalelse var rettet mot Foreningen Gamle Sandefjord og Fortidsminneforeningen i Vestfold. Både før og etter brannen har disse foreningene arbeidet for full fredning og bevaring av den gamle sentrumsgården.

– Vantro
– I vantro har jeg lest dette sitatet om igjen og om igjen, sier Kari Virik, politisk nestleder i Sandefjord Venstre til Sandefjords Blad. Når det nye bystyret samles i morgen, vil hun ifølge lokalavisen dra ordføreren opp på talerstolen for å svare på hva han mener med destruktive krefter.
Virik legger ikke fingrene mellom når hun skal kommentere Bjørn Ole Gleditschs utspill.

– Styrer med fyrstikker
– Enda mer alvorlig er at skytset ikke rettes mot de virkelige destruktive kreftene i denne saken, nemlig de som synes det er greit å bruke fyrstikker for å styre byutviklingen, sier Virik ifølge Sandefjords Blad, og Venstre-lederen konkluderer dermed med at eiendommen ble påtent for å få fart på mulighetene oppheving av fredningsvedtak og dermed fortgang i rivningsprosessen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Gründerne har aksjer for 800 millioner

Nyheter / torsdag 19. juli 2018

Høy leiepris skremmer ikke studentene

Nyhter / torsdag 19. juli 2018

Ber Bystyret vurdere boligprosjekt

Pluss / torsdag 19. juli 2018

Disse hotellene vant hotellbransjens Oscar

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

– Det er nesten så jeg ikke tror at det er sant

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

– En utilbørlig inngripen

Pluss / onsdag 18. juli 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Lite lager tilgjengelig i Oslo

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

Det blir stadig tøffere å finne lager- og logistikklokaler innenfor Oslos grenser, noe som gir økte leiepriser. Samtidig bidrar nybygg utenfor Oslo til å presse leieprisene nedover på eldre bygg i de samme områdene.

Få setter bort lageret

Nyheter / tirsdag 17. juli 2018

Til tross for mer fleksibilitet i kontraktene, er det fortsatt få aktører som velger å sette bort lageret sitt til tredjeparts logistikkaktører.

Testarena for grønn bildeling

Nyheter / mandag 16. juli 2018

Forskningsparken legger til rette for en ny miljøvennlig tjenste.

Levende steder

Nyheter / fredag 13. juli 2018

Höegh Eiendom har som mål å alltid utvikle det de kaller «levende steder som begeistrer». 

Posthallen gjenopplives

Nyheter / torsdag 12. juli 2018

I Posthallen står nordisk og bærekraftig design i fokus, med moderne matkonsepter og internasjonal stemning.

Har troen på Lillestrøm

Nyheter / onsdag 11. juli 2018

Stadig flere eiendomsaktører satser på Lillestrøm, som kan få en voldsom eiendomsutvikling de neste årene.