Oppkjøpsraid i Storgata

Publisert Sist oppdatert

Det er selgers marked på bygårder i Oslo om dagen, og eiendomsgiganten Olav Thon er blant aktørene som har posisjonert seg i det siste. Gjennom selskapet Stormgård har han nylig kjøpt eiendommene Storgata 18 og Storgata 22, for henholdsvis 40 millioner kroner og 90 millioner kroner. Eiendommene ligger vis a vis Folketeaterbygningen, som Christian Ringnes og Eiendomsspar nylig har sikret seg. Det foregår dermed en kamp mellom de mest markanta eiendomsaktørene om å sikre seg sentrale eiendommer i den sentrale bygaten.

 

Ingen kommentar

-Jeg kan bekrefte at vi har kjøpt disse to eiendommene, sier Dag Tangevald-Jensen i Olav Thon Gruppen. Han ønsker ikke å kommentere salgssummer eller hvilke planer selskapet eventuelt har for eiendommene.

-Vi kjøper jo eiendommer over hele byen, og har ingen kommentar rundt hva vi eventuelt ønsker å gjøre med disse, sier Tangevald-Jensen.

DagensEiendom.no har blitt gjort kjent med rykter om at Thon også snuser på Storgata 14, som huser den såkalte Østbygården. Dette avkreftes av Tangevald-Jensen.

-Vi har ikke kjøpt Østbygården, sier Thon-direktøren.

 

Dominerer

Med kjøpene av Storgata 18 og Storgata 22 dominerer Thon gatebildet ytterligere, etter som eiendomskongen fra før eier flere eiendommer der. Fra 1991 har Thon stått som eier av Storgaten 3, som den gang ble kjøpt for 144,5 millioner kroner. I 1995 kjøpte Thon Storgaten 32 for 18 millioner kroner. I tillegg kommer Storgaten 27, som Thongård AS kjøpte i 2000 for 10,2 millioner kroner.

 

-Reprising

Dag Tangevald-Jensen merker også godt at interessen for sentrale bygårder presser prisene opp.

-Det er åpenbart at det har skjedd en reprising i markedet. Når det er sagt, så merker vi ikke så godt konkurransen fra eventuelle store utenlandske aktører på de objektene vi er ute etter. Vi opererer i forskjellige markeder.

-Hvordan ser du på utviklingen i leieprisene i tiden fremover?

-Leieprisene er på vei opp, og det gjelder for alle eiendommer.

-Hva med eldre, utidsmessige eiendommer som ikke ligger sentralt – mange mener disse etter hvert vil fases ut av markedet?

Powered by Labrador CMS