Flere tvister innen eiendom

Publisert Sist oppdatert

I eiendomsbransjen og på beslektede områder som entreprise, er det flere jurister som regelmessig utfører slik megling.

Av disse er blant annet høyesterettsdommer Knut Kaasen, advokat Helge J. Kolrud, førsteamansuensis Trygve Bergsåker, advokat Stig Bech og lagdommer Hans Petter Lundegaard – for å nevne noen. Bech ser mange fordeler med frivillig megling.

 

Ikke bundet

– Det er riktig at partene ser seg om etter raske løsninger på tvister. Det jeg erfarer er at partene selv ofte er initiativtakere. Det fine med megling i denne sammenheng er at den er frivillig. Dersom en av partene ikke har noen sympati for de synspunkter megleren forfekter – er man ikke på noe vis bundet, sier Bech.

 

Beskjeden ressursbruk–

 

 Det vi ser er også at meglingen ofte resulterer i et forlik. Både partene og partenes advokater modnes i sine synspunkter gjennom en godt forberedt megling. Sett fra både rådgivers og meglers ståsted er det i grunnen vanskelig å se noen opplagte ulemper ved megling. Både de involverte kostnader og den tid som brukes er relativt sett beskjedne sett i forhold til størrelsen på de tvister der megling oftest benyttes. Jeg er som du skjønner grunnleggende positiv, avslutter advokaten.

Powered by Labrador CMS